Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane
Objavljeno: 11.04.2018. 08:53  
Bonton - Zlatna pravila stola
Bonton - Zlatna pravila stola

Mi smo ono što jedemo. Izaberite, dakle, biološku hranu koju ćete kuhati na način koji najmanje šteti vašim namirnicama. Ne zaboravite da probava počinje u ustima. Ne jedite suviše brzo i ne gutajte čitave komade. Trudite se dugo žvakati, izbjegavajte buku i uzbuđenja, jedite u tišini i miru.

Ne jedite u ritmu break dancea i radije prihvatite lagani ritam. Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane. Ovako se hraneći, možete brže smršaviti. Ne živcirajte se prije ili poslije jela jer to može štetiti probavi. Pod utjecajem ljutnje vaše žlijezde luče otrove i ubacuju ih u krvni sustav čime truju sve vaše tjelesne stanice.

Započnite svaki obrok zdravim svježim voćem ili zelenom salatom. Voće operite i nemojte ga guliti jer se većina životno važnih sastojaka nalazi u njemu. Morate znati da je i najbolja hrana loša, ako pretjerujete. Nije teško ne jesti, s vremena na vrijeme, cijeli dan, čak i dva dana, pod uvjetom da se pije puno tekućine. Taj “post” omogućuje našem probavnom traktu da se dobro odmori, da se izluči veliki broj otrova te da se istodobno pročisti i obnovi naše tijelo. Svakoga mjeseca po jedan takav “post” i zajamčili ste si život bez bolesti. 

  isprintaj članak