U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane
Objavljeno: 11.04.2018. 08:53  
Bonton - Zlatna pravila stola
Bonton - Zlatna pravila stola

Mi smo ono što jedemo. Izaberite, dakle, biološku hranu koju ćete kuhati na način koji najmanje šteti vašim namirnicama. Ne zaboravite da probava počinje u ustima. Ne jedite suviše brzo i ne gutajte čitave komade. Trudite se dugo žvakati, izbjegavajte buku i uzbuđenja, jedite u tišini i miru.

Ne jedite u ritmu break dancea i radije prihvatite lagani ritam. Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane. Ovako se hraneći, možete brže smršaviti. Ne živcirajte se prije ili poslije jela jer to može štetiti probavi. Pod utjecajem ljutnje vaše žlijezde luče otrove i ubacuju ih u krvni sustav čime truju sve vaše tjelesne stanice.

Započnite svaki obrok zdravim svježim voćem ili zelenom salatom. Voće operite i nemojte ga guliti jer se većina životno važnih sastojaka nalazi u njemu. Morate znati da je i najbolja hrana loša, ako pretjerujete. Nije teško ne jesti, s vremena na vrijeme, cijeli dan, čak i dva dana, pod uvjetom da se pije puno tekućine. Taj “post” omogućuje našem probavnom traktu da se dobro odmori, da se izluči veliki broj otrova te da se istodobno pročisti i obnovi naše tijelo. Svakoga mjeseca po jedan takav “post” i zajamčili ste si život bez bolesti. 

  isprintaj članak