Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane
Objavljeno: 11.04.2018. 08:53  
Bonton - Zlatna pravila stola
Bonton - Zlatna pravila stola

Mi smo ono što jedemo. Izaberite, dakle, biološku hranu koju ćete kuhati na način koji najmanje šteti vašim namirnicama. Ne zaboravite da probava počinje u ustima. Ne jedite suviše brzo i ne gutajte čitave komade. Trudite se dugo žvakati, izbjegavajte buku i uzbuđenja, jedite u tišini i miru.

Ne jedite u ritmu break dancea i radije prihvatite lagani ritam. Što duže žvačete, gutat ćete manje količine hrane. Ovako se hraneći, možete brže smršaviti. Ne živcirajte se prije ili poslije jela jer to može štetiti probavi. Pod utjecajem ljutnje vaše žlijezde luče otrove i ubacuju ih u krvni sustav čime truju sve vaše tjelesne stanice.

Započnite svaki obrok zdravim svježim voćem ili zelenom salatom. Voće operite i nemojte ga guliti jer se većina životno važnih sastojaka nalazi u njemu. Morate znati da je i najbolja hrana loša, ako pretjerujete. Nije teško ne jesti, s vremena na vrijeme, cijeli dan, čak i dva dana, pod uvjetom da se pije puno tekućine. Taj “post” omogućuje našem probavnom traktu da se dobro odmori, da se izluči veliki broj otrova te da se istodobno pročisti i obnovi naše tijelo. Svakoga mjeseca po jedan takav “post” i zajamčili ste si život bez bolesti. 

  isprintaj članak