Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Varun Dhawan, glumac - milijunaš, podijelio emotivnu objavu povodom 8 godina u Bollywoodu
Hvaljeni bollywoodski glumac Varun Dhawan začas je postao jedna od glavnih zvijezda u gradu B-Town. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Poklonjene sadnice za opožarena područja Žrnovnice i Sitno Donjeg
Objavljeno: 15.10.2020. 14:52  
Boranka i neoBORivi pomagači zasadit će ove sezone pet tisuća sadnica
Boranka i neoBORivi pomagači zasadit će ove sezone pet tisuća sadnica
  • Boranka i neoBORivi pomagači zasadit će ove sezone pet tisuća sadnica

Ivana Kovačević, Marija Grđan, Dan Spicer i Tamara Karlović

Akcija Obojimo zajedno Hrvatsku u zeleno dobila je sretnu završnicu. Na podstrek Henkela i dm-drogerie markta te prodajne akcije koja je trajala kroz srpanj i kolovoz, Boranka će uistinu zazeleniti Hrvatsku i to s čak pet tisuća sadnica na području Splitsko-dalmatinske županije. 

Uručenjem sadnica predstavnicima Boranke najavljen je plan i raspored pošumljavanja te mjesta opožarenih područja na kojima su nove sadnice drveća prijeko potrebne. Tako će Žrnovnica kod Splita biti pošumljena 17. i 18. listopada dok će se Sitno Donje na Mosoru pošumljavati čak četiri dana – jedan vikend u listopadu te jedan vikend sredinom studenog, a na akcijama će kao ispomoć u provedbi biti i pripadnici Hrvatskih šuma, HGSS-a, Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatske vatrogasne zajednice – svi kao partneri Savezu izviđača Hrvatske u kampanji Boranka. 

U velikim požarima, koji sve češće haraju hrvatskom obalom i priobaljem, stradavaju izrazito velike površine šuma. Vatrene stihije iza sebe ostavljaju pustoš s katastrofalnim prirodnim posljedicama. Vodeći se tom crnom statistikom i činjenicom da je priroda nemoćna sama se obraniti i brzo obnoviti, nastala je Boranka - najveće dobrovoljno pošumljavanje opožarenih područja ikad organizirano u Hrvatskoj. U pošumljavanju su sudjelovali i svi kupci Henkel proizvoda u dm prodavaonicama, koji su na poklon dobivali Boralice, jedinstvene bojice napravljene od izgorenih borova čime se na izvrstan način podsjetilo građane koliko je bitan oprez i odgovorno ponašanje kada su šume u pitanju. 

„Poruka koju smo htjeli poslati ovim projektom jest da svako treba uložiti napor i dati svoj doprinos brizi o šumama, jer prirodu i okoliš ne smijemo zapostavljati. Na ovu smo suradnju s Borankom izrazito ponosni, jer se radi o sjajnom projektu i sjajnoj ideji koju smo morali poduprijeti. Ovog puta kroz ekološku akciju koja ima najljepši mogući kraj, a na tome posebno hvala volonterima Boranke i svim drugim entuzijastima, ljubiteljima prirode” - rekla je Marija Grđan, Brand Manager Henkel Laundry & Home Care - Adria region.

 Akciju Obojimo zajedno Hrvatsku u zeleno su podržali brojni kupci u dm-drogerie markt prodavaonicama što je uvelike utjecalo na uspjeh projekta. „Briga o okolišu i odgovorno upravljanje resursima važan su dio svakog segmenta poslovanja dm-a – od razvoja proizvoda dm marke do inicijativa kojima potičemo kupce na ekološki odgovorno ponašanje. U akciji Obojimo zajedno Hrvatsku u zeleno u suradnji s partnerima objedinili smo ono najvažnije kada je u pitanju zaštita okoliša – osvijestili smo sugrađane o problemu stradavanja šuma i omogućili smo im da budu dio rješenja” -  izjavila je Roberta Kukovičić, menadžerica za asortiman u dm-u.

Boranka je inače jedina bojanka koja vraća život iz pepela, a poučno – ekološka kampanja pošumljavanja traje već treću godinu zaredom. „Boranka je najbolji dokaz kako ljubav prema prirodi i domovini, uz dobru volju i dobre ljude, mogu iz crnih požarišta stvoriti nove, zelene šume.  Upravo to je naše poslanje kojesvake godine okuplja tisuće novih dobrovoljaca, sponzora i partnera. Stoga nam je izuzetno drago da su Henkel i DM prepoznali ovu plemenitu inicijativu i uključili se kako bi zajedničkim snagama obojili Hrvatsku u zeleno” - kazao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje Boranka. 

  isprintaj članak