U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ugandska policija otkriva nove mjere borbe protiv urbanog kriminala u Kampali i njezinim predgrađima
Objavljeno: 29.10.2019. 08:41  
Borba protiv kriminala u Ugandi: Hotelijeri u Kampali trebaju svakodnevno policiji predavati popis gostiju
Borba protiv kriminala u Ugandi: Hotelijeri u Kampali trebaju svakodnevno policiji predavati popis gostiju

Kampala (snimio: Željko Marušić)

 

Hoteli, pansioni i iznajmljivači u Kampali, glavnom gradu Ugande, i susjednim mjestima trebaju svakodnevno policiji dostavljati popis gostiju u sklopu mjera za borbu protiv gradskog kriminala. Asan Kasingye, glavni policijski povjerenik, potvrdio je obavezu hotelijera da svakodnevno dostavljaju popis gostiju obližnjim policijskim stanicama. Gospodin Kasingye rekao je da će evidencije, u koje će biti uključeno i odakle dolaze gosti i koje im je sljedeće odredište, koristiti obavještajne agencije.

"Osigurat ćemo da hotelijeri svako jutro popišu goste i dostave taj popis u najbližu policijsku stanice kako bi obavještajci od toga mogli napraviti nešto", rekao Aasan Kasingye, glavni policijski povjerenik.

Slično tomu, rekao je gospodin Kasingye, policija će pomagati čelnicima lokalnih vijeća u selima da stvore WhatsApp grupe koje će uključiti sve stanovnike i policijske šefove obližnjih policijskih stanica. U policiji vjerujeu da će WhatsApp grupe omogućiti javnosti da upozore svoje policiju i poboljšaju vrijeme reagiranja kada napadnu bande.

Više od 30 domova i tvornica napadnuto je od strane naoružanih bandi u Kampali i njenim predgrađima posljednjih tjedana.

  isprintaj članak