Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U
Tradicionalno rusko jelo
Objavljeno: 06.02.2019. 10:40  
Boršč
Boršč

Boršč

Tradicionalno rusko jelo

 

Potrebno:

500 g junetine (plečka ili ramsteak)

2-3 veće mrkve

2 veće cikle

3-4 krumpira

glavica kupusa (1 kg)

korijen celera 

korijen peršina

0,5 l pirea od rajčice

kiselo vrhnje

 

Priprema:

Skuhati mesni bujon. procijediti i izvaditi meso. na kocke narezati krumpir, na tanke štapiće mrkvu i ciklu i staviti kuhati u juhu. Na kraju dodati sitno narezano zelje. Kuhati dok ne bude gotovo, a pred kraj kuhanja dodati 0,5 l pirea od rajčice, posoliti prema ukusu

Poslužiti u tanjur, dodati kockice kuhanog mesa i 1-2 žlice vrhnja.

 

Fotografija: Slobodan Kadić

  isprintaj članak