Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Tradicionalno rusko jelo
Objavljeno: 06.02.2019. 10:40  
Boršč
Boršč

Boršč

Tradicionalno rusko jelo

 

Potrebno:

500 g junetine (plečka ili ramsteak)

2-3 veće mrkve

2 veće cikle

3-4 krumpira

glavica kupusa (1 kg)

korijen celera 

korijen peršina

0,5 l pirea od rajčice

kiselo vrhnje

 

Priprema:

Skuhati mesni bujon. procijediti i izvaditi meso. na kocke narezati krumpir, na tanke štapiće mrkvu i ciklu i staviti kuhati u juhu. Na kraju dodati sitno narezano zelje. Kuhati dok ne bude gotovo, a pred kraj kuhanja dodati 0,5 l pirea od rajčice, posoliti prema ukusu

Poslužiti u tanjur, dodati kockice kuhanog mesa i 1-2 žlice vrhnja.

 

Fotografija: Slobodan Kadić

  isprintaj članak