Jaslice i vrtići razmišljaju kako podučavati pitanja rodnog identiteta
Slučaj šestogodišnjaka koji je prestao pohađati jaslice nakon što su ga maltretirali zbog odijevanja u djevojačku odjeću. ...
Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Anketa


NALAZITE SE U > Za osobe s invaliditetom
14.000 biljnih vrsta na približno 220.000 četvornih metara
Objavljeno: 13.01.2021. 10:43  
Botanički vrt München-Nymphenburg je vrlo pristupačan
Botanički vrt München-Nymphenburg je vrlo pristupačan

Slika: Botanički vrt München (ulaz u vrt)

Na ogromnoj ukupnoj površini od približno 220.000 četvornih metara, gosti Botaničkog vrta u Münchenu-Nymphenburgu mogu vidjeti ​​oko 14.000 biljnih vrsta koje ovdje uzgajaju.

 

Suptropsko bilje

Pored brojnih biljaka na otvorenom, prilikom posjeta jednom od staklenika možete otići na istraživačko "putovanje” u suptropsku klimu s pripadajućim biljem.

 

Prohladne tropske planinske šume i vrući pustinjski svijet

U drugom stakleniku možete istražiti prohladne tropske planinske šume, a u drugom vrući pustinjski svijet sa svojim posebnim biljnim svijetom koji čeka posjetitelje svih naraštaja.

 

Događaji i obilasci

Organizirana su predavanja i vođena obilaženja s različitim temama poput razgleda leptira, slušanje zvukova ptica ili proučavanja sezonskih vrsta cvijeća i biljaka. Za obiteljski posjet je vjerojatno je najljepše doba proljeće.

Schmuckhof je dragocjeni dio za ljubitelje vrtlarenja, jer tamo možete prikupiti puno prijedloga i ideja za vlastiti vrt. Ako samo želite prošetati, obilazak botaničkog vrta možete spojiti sa šetnjom prekrasnim parkom Nymphenburg Palace. Posjet tamošnjem muzeju "Čovjek i priroda" svakako se isplati.

 

Zaštita i očuvanje rijetkih biljaka i životinja

Botanički vrt preuzeo je razne zadatke. Brine o očuvanju rijetkih europskih biljnih vrsta, a posebnu je pozornost posvetio i zaštiti različitih vrsta pčela. Uz to, sa svojom izuzetno bogatim biljnim svijetom, nudi idealnu osnovu za učenje mnogim studentima i vrtlarskim pripravnicima. U kombinaciji sa svojom vanjskom postajom Alpengarten am Schachen (1.860 m) čini neprocjenjivo važnu osnovu za višestrane istraživačke projekte.

 

Zahod uglavnom bez prepreka

Botanički vrt u Münchenu-Nymphenburgu također je privlačno odredište za korisnike invalidskih kolica, jer je većina mjesta bez prepreka. Ipak, bilo bi poželjno imati sa sobom osobu u pratnji za svladavanje manjih prepreka ili se strogo pridržavati znakove kako biste izbjegli stube. Naravno, tu je i suvrmeni zahod za korisnike invalidskih kolica s dovoljno prostora.

 

Tri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom

Za goste koji dolaze automobilom, ispred Botaničkog instituta postoje tri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. Ako ne želite putovati automobilom, do Botaničkog vrta možete lako doći i javnim prijevozom. Obje linije koje dolaze do stajališta "Botanischer Garten" prikladne su za korisnike invalidskih kolica.

Više možete saznati na https://www.botmuc.de

Preneseno sa stranice: behindertenreisen.de

  isprintaj članak