Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Za osobe s invaliditetom
14.000 biljnih vrsta na približno 220.000 četvornih metara
Objavljeno: 13.01.2021. 10:43  
Botanički vrt München-Nymphenburg je vrlo pristupačan
Botanički vrt München-Nymphenburg je vrlo pristupačan

Slika: Botanički vrt München (ulaz u vrt)

Na ogromnoj ukupnoj površini od približno 220.000 četvornih metara, gosti Botaničkog vrta u Münchenu-Nymphenburgu mogu vidjeti ​​oko 14.000 biljnih vrsta koje ovdje uzgajaju.

 

Suptropsko bilje

Pored brojnih biljaka na otvorenom, prilikom posjeta jednom od staklenika možete otići na istraživačko "putovanje” u suptropsku klimu s pripadajućim biljem.

 

Prohladne tropske planinske šume i vrući pustinjski svijet

U drugom stakleniku možete istražiti prohladne tropske planinske šume, a u drugom vrući pustinjski svijet sa svojim posebnim biljnim svijetom koji čeka posjetitelje svih naraštaja.

 

Događaji i obilasci

Organizirana su predavanja i vođena obilaženja s različitim temama poput razgleda leptira, slušanje zvukova ptica ili proučavanja sezonskih vrsta cvijeća i biljaka. Za obiteljski posjet je vjerojatno je najljepše doba proljeće.

Schmuckhof je dragocjeni dio za ljubitelje vrtlarenja, jer tamo možete prikupiti puno prijedloga i ideja za vlastiti vrt. Ako samo želite prošetati, obilazak botaničkog vrta možete spojiti sa šetnjom prekrasnim parkom Nymphenburg Palace. Posjet tamošnjem muzeju "Čovjek i priroda" svakako se isplati.

 

Zaštita i očuvanje rijetkih biljaka i životinja

Botanički vrt preuzeo je razne zadatke. Brine o očuvanju rijetkih europskih biljnih vrsta, a posebnu je pozornost posvetio i zaštiti različitih vrsta pčela. Uz to, sa svojom izuzetno bogatim biljnim svijetom, nudi idealnu osnovu za učenje mnogim studentima i vrtlarskim pripravnicima. U kombinaciji sa svojom vanjskom postajom Alpengarten am Schachen (1.860 m) čini neprocjenjivo važnu osnovu za višestrane istraživačke projekte.

 

Zahod uglavnom bez prepreka

Botanički vrt u Münchenu-Nymphenburgu također je privlačno odredište za korisnike invalidskih kolica, jer je većina mjesta bez prepreka. Ipak, bilo bi poželjno imati sa sobom osobu u pratnji za svladavanje manjih prepreka ili se strogo pridržavati znakove kako biste izbjegli stube. Naravno, tu je i suvrmeni zahod za korisnike invalidskih kolica s dovoljno prostora.

 

Tri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom

Za goste koji dolaze automobilom, ispred Botaničkog instituta postoje tri parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. Ako ne želite putovati automobilom, do Botaničkog vrta možete lako doći i javnim prijevozom. Obje linije koje dolaze do stajališta "Botanischer Garten" prikladne su za korisnike invalidskih kolica.

Više možete saznati na https://www.botmuc.de

Preneseno sa stranice: behindertenreisen.de

  isprintaj članak