Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Goranski nadjev koji pripremaju najčešće za uskršnji blagdan
Objavljeno: 06.04.2018. 09:27  
Budl - goranski nadjev
Budl - goranski nadjev

Budl (goranski nadjev koji pripremaju najčešće za uskršnji blagdan)

 

Sastojci (za 6 do 8 crijeva dužine 5 do 6 cm koje je moguće npr. Kupiti na tržnici Dolac):

1 kg bijelog kruha (starog dva dana)

1,5 kg sušene/dimljene slanine (podbradak)

4 svežnja mladog luka

12 jaja

sol i mljeveni papar

 

Priprema:

Dan prije narezati kruh na kockice veličine do jednog centimetra, slaninu skuhati i ohlađenu također narezati u kockice. Zeleni dio luka sitno narezati, jaja izmiješati, posoliti i dodati papra po želji. S jajima preliti ostale sastojke i ostaviti da stoji pola do jednog sata.

Crijeva napuniti (ne previše). S pripremljenom masom kuhati na laganoj vatri približno 1/2 sata.

Ohlađenu kobasicu izrezati na ploške i poslužiti uz kuhanu šunku, kuhana jaja i druga uskršnja jela. 

  isprintaj članak