U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Goranski nadjev koji pripremaju najčešće za uskršnji blagdan
Objavljeno: 06.04.2018. 09:27  
Budl - goranski nadjev
Budl - goranski nadjev

Budl (goranski nadjev koji pripremaju najčešće za uskršnji blagdan)

 

Sastojci (za 6 do 8 crijeva dužine 5 do 6 cm koje je moguće npr. Kupiti na tržnici Dolac):

1 kg bijelog kruha (starog dva dana)

1,5 kg sušene/dimljene slanine (podbradak)

4 svežnja mladog luka

12 jaja

sol i mljeveni papar

 

Priprema:

Dan prije narezati kruh na kockice veličine do jednog centimetra, slaninu skuhati i ohlađenu također narezati u kockice. Zeleni dio luka sitno narezati, jaja izmiješati, posoliti i dodati papra po želji. S jajima preliti ostale sastojke i ostaviti da stoji pola do jednog sata.

Crijeva napuniti (ne previše). S pripremljenom masom kuhati na laganoj vatri približno 1/2 sata.

Ohlađenu kobasicu izrezati na ploške i poslužiti uz kuhanu šunku, kuhana jaja i druga uskršnja jela. 

  isprintaj članak