U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Ako zajutrak ne uspije, izgubljen je gost
Objavljeno: 05.01.2018. 11:30  
Buffet stol i zajutrak (doručak)
Buffet stol i zajutrak (doručak)

Već prvi sati odlučuju o tijeku cijeloga dana. Ako zajutrak ne uspije, izgubljen je cijeli dan. Za hotelijere to znači da posebnu pažnju treba posvetiti baš ovome dijelu dana. Ukoliko se prema zajutraku odnosimo nehajno, svaki pokušaj da zadržimo i ponovno privučemo gosta osuđen je na neuspjeh. Središnja stvar ponovno su pristupačnost i udobnost: gosti se ne žele satima baviti traženjem željenog namaza. Stoga se traži jednostavnost.

 

Kakva sve mora biti oprema za buffet

Načelno: buffet mora pristajati vašoj kući! Stoga ozračje valja promatrati posve individualno. Ipak postoje neki temeljni zahtjevi koje vi, kao hotelijer, trebate postaviti:

• osobnost i prilagodljivost

• mogućnost uporabe i u drugim prigodama, dakle, oprema ne smije biti isključivo jednonamjenska

• jednostavno sastavljanje i rastavljanje

• dobra preglednost za gosta - funkcionalnost i trajnost - mogućnost kupnje opreme u dijelovima kako biste je mogli nadopunjavati

• jednostavno čišćenje (iz zdravstvenih razloga)

• cjelovita i dobro promišljena rješenja koja štede prostor i vrijeme

 Cilj je da se posvuda osjeća duh vaše kuće. Buffet je za to najbolja prilika.

 

Koje uređaje trebate

Ponuđači opreme za buffet nude listu uređaja pa možete izravno provjeriti kakvu udobnost morate ponuditi svojim gostima.

- Sokovnik: idealan je za zajutrak, pića u znak dobrodošlice, stanke za vrijeme seminara.

- Posude za mlijeko: svježe mlijeko ponuđeno na najbolji način. Popularno je posvuda i u svako vrijeme, bilo u stanci za kavu ili kod zajutarka.

- Zvona za sir: najljepši su način posluživanja sira pokraj hladnih plata. Osim toga sprečavaju da dođe do miješanja okusa i mirisa različitih vrsta sireva.

- Hladne plate: za nareske i sireve. Ne samo da namirnice na pogled duže izgledaju svježe, već su i oku privlačnije. Pogodne za stanke ili koktele.

- Kutije za müsle: budući da je zdrav zajutrak sve popularniji, morate mu dati i odgovarajući prostor. Müsle možete ponuditi i kao dio buffeta, tako da gost može birati između različitih vrsta.

 

Vitrine ugodne za pogled

Gotovo da i ne postoji gost koji se ne veseli trenutku kada se podiže poklopac na vitrini buffeta. Tada se može uživati u pogledu na sve poslastice ovoga svijeta. Kako bi se to željno iščekivanje još više povećalo, možete iskoristiti različite optičke varke, npr. vitrine za buffet s prozirnim poklopcem za salate, müsle ili jogurt, sir, pecivo i sir. Prozirni poklopac jednostavno se otvara i zatvara s jedne strane. Osim toga, lako ih je održavati i vrlo su praktične. Posjeduju i vlastite termostate koji održavaju stalnu temperaturu.

 

Omiljeni materijali

Jednako važni kao i način oblikovanja buffeta su i materijali od kojih je on izrađen. Kod sokovnika rado se koristi akril. Drvo je također vrlo popularno. Za plate se koristi rostfrei, dok se za posude i šalice koristi porculan. Za voće i kruh ugostitelji koriste košare. 

  isprintaj članak