Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U
Repu s dodatkom lovora, papra u zrnu i kima kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena
Objavljeno: 18.11.2019. 05:37  
Bujta repa (kisela repa)
Bujta repa (kisela repa)

Bujta repa (kisela repa)

 

Sastojci

1 kg kisele repe

mesnate svinjske kosti po želji

čaša oprane i probrane prosene kaše

jušna žlica masti

jušna žlica glatkog brašna

luk

češnjak

crni papar u zrnu

lovorov list

mažuran

prstohvat soli i kima

crvena paprika

brašno za zapršku

 

Postupak:

Kiselu repu operite. Skuhajte je u začinjenoj vodi koje treba biti toliko da pokrije repu. Posebno kuhajte mesna svinjska rebra s dodatkom zelenja za juhu i soli. Repu s dodatkom začina (lovor, papar u zrnu i kim) kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena. 

Dodajte prosenu kašu i usitnjeni češnjak posipajući ih po vrhu repe. 

Od brašna, sjeckanog luka i crvene paprike napravite svijetlu zapršku na masti. U kuhanu repu dodajte gustu zapršku te vodu u kojoj se kuhalo meso, do željene gustoće. Na kraju dodajte meso, očišćeno od kostiju i isječeno na manje komadiće. 

Uz kiselu repu najčešće se poslužuje kobasice od prosene ili hajdine kaše s dodatkom krvi (krvavice) ili svinjsko pečenje.

  isprintaj članak