Repu s dodatkom lovora, papra u zrnu i kima kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena | Objavljeno: 18.11.2019. 05:37 |
Bujta repa (kisela repa)
Sastojci
1 kg kisele repe
mesnate svinjske kosti po želji
čaša oprane i probrane prosene kaše
jušna žlica masti
jušna žlica glatkog brašna
luk
češnjak
crni papar u zrnu
lovorov list
mažuran
prstohvat soli i kima
crvena paprika
brašno za zapršku
Postupak:
Kiselu repu operite. Skuhajte je u začinjenoj vodi koje treba biti toliko da pokrije repu. Posebno kuhajte mesna svinjska rebra s dodatkom zelenja za juhu i soli. Repu s dodatkom začina (lovor, papar u zrnu i kim) kuhajte na umjerenoj vatri otprilike sat vremena.
Dodajte prosenu kašu i usitnjeni češnjak posipajući ih po vrhu repe.
Od brašna, sjeckanog luka i crvene paprike napravite svijetlu zapršku na masti. U kuhanu repu dodajte gustu zapršku te vodu u kojoj se kuhalo meso, do željene gustoće. Na kraju dodajte meso, očišćeno od kostiju i isječeno na manje komadiće.
Uz kiselu repu najčešće se poslužuje kobasice od prosene ili hajdine kaše s dodatkom krvi (krvavice) ili svinjsko pečenje.
![]() |