Opasni osvježivači prostora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ribolov
Bukva pripremljena na gradelama predstavlja nesvakidašnji gastronomski doživljaj.
Objavljeno: 30.04.2015. 20:20  
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti

Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti, koja je karakteristična za ribolov u hladno doba godine je bukva. Zimi se ova riba približava obali i tada počinje sezona ribolova s obale na ovu ribu, koja traje sve do početka proljeća.

 

Bukva ne naraste teža od 500 grama, pa je za ribolov na nju potreban iznimno fini pribor. Osnovni najlon ne treba biti deblji od 0,14 mm, a predvez s udicama od 0,10 do 0,12 mm. Treba koristiti manje udice (br. 14 do 18) dugog vrata. Na sistem se vežu dva predveza , dakle i dvije udice.

Iako još puno ribolovaca zna s obale loviti “iz ruke”, ipak je učinkovitije u ovaj ribolov poći naoružan bolognese štapom. Najbolje onim fine vršne osjetljivosti vrha (akcija A), dužine 5 do 6 m. Na štap treba staviti match rolu bržeg prijenosa.

Od mamaca mogu se koristiti klasični morski mamci kao što meso dagnje, crvi iz mulja, ali i “kontinentalni” mesni crvi.

 

Najbolje doba dana za ribolov su večer i noć

Osim što je vole loviti zbog borbenosti, ribolovci je cijene i na stolu, prženu ili pečenu. Pripremljena na gradelama predstavlja nesvekidašnji gastronomski doživljaj.


  isprintaj članak