Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ribolov
Bukva pripremljena na gradelama predstavlja nesvakidašnji gastronomski doživljaj.
Objavljeno: 30.04.2015. 20:20  
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti

Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti, koja je karakteristična za ribolov u hladno doba godine je bukva. Zimi se ova riba približava obali i tada počinje sezona ribolova s obale na ovu ribu, koja traje sve do početka proljeća.

 

Bukva ne naraste teža od 500 grama, pa je za ribolov na nju potreban iznimno fini pribor. Osnovni najlon ne treba biti deblji od 0,14 mm, a predvez s udicama od 0,10 do 0,12 mm. Treba koristiti manje udice (br. 14 do 18) dugog vrata. Na sistem se vežu dva predveza , dakle i dvije udice.

Iako još puno ribolovaca zna s obale loviti “iz ruke”, ipak je učinkovitije u ovaj ribolov poći naoružan bolognese štapom. Najbolje onim fine vršne osjetljivosti vrha (akcija A), dužine 5 do 6 m. Na štap treba staviti match rolu bržeg prijenosa.

Od mamaca mogu se koristiti klasični morski mamci kao što meso dagnje, crvi iz mulja, ali i “kontinentalni” mesni crvi.

 

Najbolje doba dana za ribolov su večer i noć

Osim što je vole loviti zbog borbenosti, ribolovci je cijene i na stolu, prženu ili pečenu. Pripremljena na gradelama predstavlja nesvekidašnji gastronomski doživljaj.


  isprintaj članak