Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ribolov
Bukva pripremljena na gradelama predstavlja nesvakidašnji gastronomski doživljaj.
Objavljeno: 30.04.2015. 20:20  
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti
Bukva - Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti

Mala riba, ukusnog mesa i velike borbenosti, koja je karakteristična za ribolov u hladno doba godine je bukva. Zimi se ova riba približava obali i tada počinje sezona ribolova s obale na ovu ribu, koja traje sve do početka proljeća.

 

Bukva ne naraste teža od 500 grama, pa je za ribolov na nju potreban iznimno fini pribor. Osnovni najlon ne treba biti deblji od 0,14 mm, a predvez s udicama od 0,10 do 0,12 mm. Treba koristiti manje udice (br. 14 do 18) dugog vrata. Na sistem se vežu dva predveza , dakle i dvije udice.

Iako još puno ribolovaca zna s obale loviti “iz ruke”, ipak je učinkovitije u ovaj ribolov poći naoružan bolognese štapom. Najbolje onim fine vršne osjetljivosti vrha (akcija A), dužine 5 do 6 m. Na štap treba staviti match rolu bržeg prijenosa.

Od mamaca mogu se koristiti klasični morski mamci kao što meso dagnje, crvi iz mulja, ali i “kontinentalni” mesni crvi.

 

Najbolje doba dana za ribolov su večer i noć

Osim što je vole loviti zbog borbenosti, ribolovci je cijene i na stolu, prženu ili pečenu. Pripremljena na gradelama predstavlja nesvekidašnji gastronomski doživljaj.


  isprintaj članak