Slovenija priznaje i druga cjepiva protiv korona virusa
U Sloveniju bez ograničenja mogu i osobe cijepljene cjepivima koja nisu priznata u Europskoj uniji. ...
Bečka kavana Café Museum uz kavu nudi besplatan test na korona virus
Bečani se od prošlog tjedna u kavani Café Museum mogu besplatno testirati na korona virus bez prethodne prijave. ...
Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ciabattu su 1982. godine osmislili pekari u Adriji, pokrajina Rovigo, Veneto, u Italiji
Objavljeno: 27.02.2021. 10:59  
Ciabatta
Ciabatta

Ciabatta


Sastojci (za ca. 20 komada):

400 g pšeničnog brašna tip 700

100 g raženog brašna tip 960

6 dl vode

20 g kvasca

13 g soli

 

Priprema:

Sve sastojke miješati dok se ne dobije gotovo tijesto. Tijesto pokriti i ostaviti da odstoji sat vremena. Volumen tijesta se mora udvostručiti. 

Tijesto staviti na pobrašnjenu radnu ploču, razvući te kalupom izrezati ciabatte od približno 50 g.

Izrezane komade staviti na tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje te ostaviti da tako stoje oko 30 minuta. Ciabatte poprskati vodom ta staviti da se peku oko 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 230º C. 

  isprintaj članak