Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ciabattu su 1982. godine osmislili pekari u Adriji, pokrajina Rovigo, Veneto, u Italiji
Objavljeno: 27.02.2021. 10:59  
Ciabatta
Ciabatta

Ciabatta


Sastojci (za ca. 20 komada):

400 g pšeničnog brašna tip 700

100 g raženog brašna tip 960

6 dl vode

20 g kvasca

13 g soli

 

Priprema:

Sve sastojke miješati dok se ne dobije gotovo tijesto. Tijesto pokriti i ostaviti da odstoji sat vremena. Volumen tijesta se mora udvostručiti. 

Tijesto staviti na pobrašnjenu radnu ploču, razvući te kalupom izrezati ciabatte od približno 50 g.

Izrezane komade staviti na tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje te ostaviti da tako stoje oko 30 minuta. Ciabatte poprskati vodom ta staviti da se peku oko 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 230º C. 

  isprintaj članak