Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Cijepljeni protiv covida-19 mogu slobodno ući u Grčku
Objavljeno: 20.02.2021. 21:28  
Cjepiva su otvorila put u Grčku
Cjepiva su otvorila put u Grčku

Santorini, Grčka

Turisti će moći neograničeno ulaziti u Grčku pod uvjtom da su cijepljeni protiv covida-19. U protivnom će se morati testirati i pridržavati se određenih ograničenja.

Grčkla vlada se već priprema za ovogodišnju turističku sezonu i zauzela je stav da će svi koji imaju potvrdu o cijepljenju bez problema ući u Grčku i njome se kretati bez ograničenja.

Za sada ostaje nejasno hoće li i kako Grčka, s obzirom najoš nepriznata cjepiva koja dolaze iz Rusije i Kine u Europsku uniju priznati certifikate za osobe cijepljene njima. Kako bi zajamčila sigurnost i imala turiste ovog ljeta, Grčka žuri s pripremama za sezonu i jamči da oni koji imaju potvrdu o cijepljenju neće imati nikakve ograničenja. 

Grčki ministar turizma Haris Teoharis naglasio je da mjere koje razmatraju "…ne znače da će Grčka biti zatvorena za one koji nisu cijepljeni, već da će ostali morati biti testirani i u vrijeme predviđenih zaštitnih mjera".

Italija već izdaje potvrde o cijepljenju, ali je očito da bi Grčka radije uspostavila jedinstveni certifikat za europske države koji bi olakšao kretanje, umjesto "nacionalnih certifikata". 

Kada je riječ o tzv. trećim državama Grčka želi potpisati dvostrane ugovore s njima o uvjetima ulaska u Grčku, a sve da zaštiti domaći turizam.

  isprintaj članak