Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Za vas pripremio Predrag Galjevski, chef
Objavljeno: 01.02.2017. 15:37  
Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje
Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje

Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje

 

Pripremio: Predrag Galjevski, chef, fotografija: Nadir Mavrović

 

Sastojci:

50 g čokoladnog keksa

20 g margarina

15 g čokolade za kuhanje

10 g čokoladnih perlica

5 g zlatnih perlica

4 g višanja

10 g parfe kreme

1 dl mlijeka 1 štapić vanilije

5 g šlaga (tučenog slatkog vrhnja)

0,5 preljeva od višnje

0,3 preljeva od kivija

1 list balzamico

3 g šećera

1 dl limuncina

 

Priprema:

Kekse dobro izmrviti, dodati otopljenu čokoladu i margarin, te napraviti kuglice jednake težine. Uvaljati ih u perlice od čokolade, te ukrasiti višnjom i listom balzamika. Sličan postupak je i s roladom. Smjesu od čokolade staviti na prozirnu foliju, te na nju dodati kremu od vanilije i višnje.

Za kremu istući sslatko vrhnje (šlag), parfe i mlijeko, sve dok ne postignete čvrstu smjesu. Spojite krajeve rolade (ne rolati je) i omotati je u aluminijsku foliju, te je pustiti da se dobro ohladi. Hladnu roladu uvaljati u zlatne perlice i rezati.

 

Krema do vanilije:

Parfe kremu pomiješati s limuncinom, ostrugati štapić vanilije i postupno ga dodavati prilikom miješanja. Krema mora biti u tekućem stanju.

Na dno čaše uliti preljev od višanja, a zatim preljev od vanilije s limuncinom. Preljev kivija miješati sa šlagom sve dok se ne dobije čvrsta krema. Uliti je po sredini kreme od vanilije i preliti preljevom od kivija. Na vrh čaše staviti višnju i list balzamica, te poslužiti s okruglicama od čokolade, te roladom od vanilije i višnje.

  isprintaj članak