Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Za vas pripremio Predrag Galjevski, chef
Objavljeno: 01.02.2017. 15:37  
Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje
Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje

Čokoladne okruglice s kremom od vanilije i limuncina, i roladom od vanilije i višnje

 

Pripremio: Predrag Galjevski, chef, fotografija: Nadir Mavrović

 

Sastojci:

50 g čokoladnog keksa

20 g margarina

15 g čokolade za kuhanje

10 g čokoladnih perlica

5 g zlatnih perlica

4 g višanja

10 g parfe kreme

1 dl mlijeka 1 štapić vanilije

5 g šlaga (tučenog slatkog vrhnja)

0,5 preljeva od višnje

0,3 preljeva od kivija

1 list balzamico

3 g šećera

1 dl limuncina

 

Priprema:

Kekse dobro izmrviti, dodati otopljenu čokoladu i margarin, te napraviti kuglice jednake težine. Uvaljati ih u perlice od čokolade, te ukrasiti višnjom i listom balzamika. Sličan postupak je i s roladom. Smjesu od čokolade staviti na prozirnu foliju, te na nju dodati kremu od vanilije i višnje.

Za kremu istući sslatko vrhnje (šlag), parfe i mlijeko, sve dok ne postignete čvrstu smjesu. Spojite krajeve rolade (ne rolati je) i omotati je u aluminijsku foliju, te je pustiti da se dobro ohladi. Hladnu roladu uvaljati u zlatne perlice i rezati.

 

Krema do vanilije:

Parfe kremu pomiješati s limuncinom, ostrugati štapić vanilije i postupno ga dodavati prilikom miješanja. Krema mora biti u tekućem stanju.

Na dno čaše uliti preljev od višanja, a zatim preljev od vanilije s limuncinom. Preljev kivija miješati sa šlagom sve dok se ne dobije čvrsta krema. Uliti je po sredini kreme od vanilije i preliti preljevom od kivija. Na vrh čaše staviti višnju i list balzamica, te poslužiti s okruglicama od čokolade, te roladom od vanilije i višnje.

  isprintaj članak