Quinoa čokoladni kolač lakša je i zdravija inačica svim omiljenih slatkiša! | Objavljeno: 11.01.2020. 09:09 |
Čokoladni kraljevski kolač bez glutena
Vrijeme pripreme: 50 min
Sastojci:
2 šalice kuhane organske quinoa
1/3 šalice bademovog ili kokosovog mlijeka
4 organska jaja
šalica kokosovog ulja
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
šalica kokosovog šećera
šalica sirovog kakao praha
1 čajna žličica praška za pecivo
1 čajna žličica soda bikarbone
1 čajna žličica morske soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Podmažite srednju veliku posudu za pečenje za kolače.
Otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i dodajte kvinoju, mlijeko, jaja i vaniliju. Jako dobro miješajte dok ne postignete glatku smjesu. Koristite mješalicu ako je imate.
Dodajte kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Pecite oko 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi prije nego što izvadite iz posude za pečenje jer će se inače raspasti.
Vrh premažite kokosovom kremom za glazuru.
![]() |