Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
"Uvjeravamo vas da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da naša flota i dalje pouzdano dovede goste na njihova odredišta za odmor i doma sigurno i onako kako smo činili u proteklih 64 godine."
Objavljeno: 24.09.2019. 19:28  
Condor nastavlja letjeti nakon gašenja Thomas Cook-a
Condor nastavlja letjeti nakon gašenja Thomas Cook-a

Condorov tim za društvene medije objavio je na Twitteru zabrinutim putnicima da "letovi koje obavlja Condor s DE brojem leta" i dalje se normalno odvijaju. Na njihovoj web stranici putnicima se prikazuje obavijest: "Ažuriranje na trenutne medijske članke: Condor i dalje leti! Letimo prema redu letenja”.

"Uvjeravamo vas da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da naša flota i dalje pouzdano dovede goste na njihova odredišta za odmor i doma sigurno i onako kako smo činili u proteklih 64 godine."

Istovremeno su letovi sestrinskih zrakoplovnih tvrtki Thomas Cook Airlines iz Velike Britanije i Thomas Cook Airlines u Skandinaviji obustavljeni, a zrakoplovi su zaplijenjeni po slijetanju u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Iako je njemački zračni prijevoznik svo vrijeme profitabilan, nejasno je kako će upravljati svojim poslom nakon gašenja tvrtke Thomas Cook Group plc, jer su Condorove aktivnosti uvelike ovisile o njegovom sada već nepostojećem vlasniku. Zrakoplovna tvrtka odmah je u ponedjeljak ujutro od njemačke vlade zatražila kredit za kako bi imala dovoljno novaca tijekom ovog kratkoročnog prijelaznog razdoblja i nastavila poslovati. Državna vlada Hessena, u kojoj ima Condor sjdište, već je zajamčila novčanu potporu ako se i tamo pridruži savezna vlada.

Zrakoplovna tvrtka Condor osnovana je 1955. godine, a sjedište joj je u Frankfurtu. Veći dio svoje povijesti bila je u vlasništvu njemačke Lufthansa, ali je 2003. godine postala dio Thomas Cook Group (ranije Thomas Cook AG) 2003. godine.

Uključujući sestrinske tvrtke Thomas Cook Airlines Balearics (Španjolska) i Thomas Cook Aviation (Njemačka), koje obje obavljaju letove u ime Condora, ova zrakoplovna tvrtka trenutno ima flotu od 58 zrakoplova, a čine je Airbus A320, Boeing 757-300 i Boeing 767 -300ER. Condor preveze više od sedam milijuna putnika svake godine.

  isprintaj članak