Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Predsjedništvo ECTAA-e na sastanku s ministrom turizma Crne Gore
Objavljeno: 11.07.2014. 22:42  
Crna Gora 2015. godine bit će preporučeno odredište Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja
Crna Gora 2015. godine bit će preporučeno odredište Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja

Početkom tjedna u Podgorici je održan sastanak vodećih ljudi Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) te Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore. Ispred ECTAA-e susretu su prisustvovali novi predsjednik, Danac Lars Thykier te potpredsjednik ECTTA-e i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba.

Povod susreta bilo je dodatno uvođenje Crne Gore kao odredišta u aktivnosti i planove ECTAA-e. Odlučeno je kako će iduće godine Crna Gora biti imenovana predvodnikom „ECTAA preferred destination“ programa.

Riječ je o programu putem kojeg se određen odredište promovira i imenuje preporučenim turističkim odredištem unutar europskih okvira. Istu čast je prije dvije godine imala i Hrvatska kada je također bila proglašena ECTAA-inom preporučenim europskim odredištem na temelju turističkog potencijala te rezultata koje ostvaruje godinama. Upravo na hrvatskom iskustvu i postignućima će Crna Gora nastojati provesti akcije u sklopu ovog projekta kako bi ostvarili očekivane i zacrtane rezultate. Cilj spomenutog programa je odabranom odredištu omogućiti širok spektar mogućnosti, servisa i privilegija u turističkim okvirima pod pokroviteljstvom ECTAA-e.

Potpredsjednik ECTAA-e Boris Žgomba naglasio je kako je ova situacija vrlo povoljna za razvoj turizma u regiji: „Naša nastojanja da kroz aktivnosti ECTAA-e omogućimo kvalitetniji razvoj turizma u pojedinim regijama Europe, u idućoj godini bi trebala rezultirati ostvarenjem ciljeva crnogorskog, a posredno i poboljšanjem rezultata hrvatskog turizma te ostalih zemalja jugoistočne Europe. Veliki broj emitivnih tržišta sve više traži kružne ture u koje su uključena odredišta diljem naše regije. Promocijom Crne Gore zaradit će sve zemlje u okruženju, kao što je bio slučaj prije nekoliko godina s Hrvatskom“.

Ministar Gvozdenović istaknuo je kako je ovaj vid promocije ključan za ostvarenje produljenja turističke sezone, ne samo u Crnoj Gori, već i u regiji. "Kroz ECTAA-u i njene aktivnosti nadamo se ostvarenju dodatne promocije naše zemlje, dok kroz poslovnu i promotivnu suradnju s turističkim agencijama, članicama ECTAA-e, vidimo potencijal za dodatni razvoj i promociju odredišta tijekom cijele godine", zaključio je Gvozdenović.

Predsjednik ECTAA-e Thykier iznimno je zadovoljan razinom atraktivnosti turističkog proizvoda Crne Gore, a kako kaže, posebno ga veseli što će kroz nadolazeće aktivnosti, u suradnji s ECTAA-om, koristi biti za europski turizam u cjelini te dodatni razvoj turističkog proizvoda regije. 

  isprintaj članak