Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
U Hrvatskoj više od 2.800 ljudi godišnje oboli od raka debelog crijeva, a smrtnost je povećana.
Objavljeno: 15.08.2012. 15:08  
Čučavac je bolji
Čučavac je bolji

Većina ljudi jede kad ima vremena, ne obraćajući pozornost na žvakanje koji je prvi stadij probave. Nemamo vremena žvakati, a uz to jedemo kombinacije hrane koje neutraliziraju pH vrijednost želučane kiseline te se zadržavaju u želucu i trunu, stvarajući podlogu pogodnu za rast i razvoj bakterija koje stvaraju plinove i truju naše tijelo. U Hrvatskoj više od 2.800 ljudi godišnje oboli od raka debelog crijeva, a smrtnost je povećana.

Osim pravilnog izbora hrane potrebno je i redovito obavljati veliku nuždu. Nažalost, oni s problemima zatvorenosti posežu za lijekovima što nije dobro jer se time crijeva još više ulijene. Bolje je ponekad obaviti klizmu (klistiranje vodom).

I još nešto. Čovjek je jedino biće, osim ponekih istreniranih mačaka, koje sjedi na školjci. "Čučavci’" koliko god znaju izazvati gadljivost - puno su zdravija inačica. Jednostavno zato što je u čučnju potisak snažniji i ne zahtjeva naknadno naprezanje, te se time sadržaji crijeva uspješnije izbacuju.

Naravno, bioenergijom se može itekako može pomoći kod zatvora, odnosno lijenosti crijeva.

  isprintaj članak