Jaslice i vrtići razmišljaju kako podučavati pitanja rodnog identiteta
Slučaj šestogodišnjaka koji je prestao pohađati jaslice nakon što su ga maltretirali zbog odijevanja u djevojačku odjeću. ...
Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Uvijek postoji izlaz i nudim vam ga
Objavljeno: 24.04.2020. 09:21  
Da ste nekoliko mjeseci ranije saznali što vas čeka...
Da ste nekoliko mjeseci ranije saznali što vas čeka...

Da ste nekoliko mjeseci ranije saznali što vas čeka u prošlom i ovom mjececu biste li išta promijenili u životu?


Napisao: Željko Marušić

 

Jeste li napokon shvatili da se život u trenutku može promijeniti i kako ponekad nemate vremena za bilo kakvu pripremu? Stoga živite kao da su vam posljednji sati života!

 

Uživajte u svakom trenutku i činite sve da vam bude najljepše na svijetu! Kako?

Tako želite umrijeti, a ne možete

Ako ste pušač, ujutro kašljete, i sami osjećate kako smrdite po opušcima, trošite neopisivo puno novaca na cigarete – odbacite ih. Ne, nije to lako učiniti. Ali to možete! Uštedjet ćete barem stotinu eura mjesečno, a puta 12 mjeseci uštedjet ćete iznos dovoljan za krasno putovanje koje će biti najljepša nagrada za uloženi trud. Ili radije želite godinama patiti od KOPB-a, kod kojeg vapite za "zrakom”, a nigdje ga nema i više ne znate biste li radije odmah umrli, ili računati hoćete li uspjeti živjeti dvije godine nakon otkrivanja raka pluća i brojati svaki preostali dan?

 

Boli vas sve, a nema pomoći

Čini vam se ili ste si priznali da ste predebeli? Da, teško dišete, koljena i kralježnica bole, neugodno vam je izaći pred ljude, a i ljuti ste na trgovce što nemaju XXXXL brojeve? Jeste li se ozbiljno propitali kako izaći iz tog začaranog kruga hrane i svih zdravstvenih nevolja – od bolesti srca i krvožilčnog sustava, preko jetra, bubrega i slično, ili ste se već uvjerili da vam nema pomoći? I da, uvijek su drugi krivi! 

 

Toliko biste željeli seksati, a mislite da nema mogućnosti

Nesretni ste jer zamro spolni život u vašoj vezi ili braku? Jeste li se ikada upitali kolika je vaša krivnja u svemu tome? Da, pitali ste se ponekad, ali nikada ozbiljno jer je, naravno, druga strana uvijek kriva, zar ne? Ako ste žena, imate puno obaveza oko kuće i djece, a ako ste muškarac dolazite umorni, a žena vas dočekuje sva umorna, raskuštrana i neprivlačna? Kako volimo izgovore!

 

Svi su vas napustili, a vi ste se toliko žrtvovali

Djeca vas više ne posjećuju, a unuci nemaju vremena za vas? A toliko ste se žrtvovali za njih i tako ih volite! Sve se više uvjeravate da su nezahvalni i postajete sve nesretniji, nemate se volje urediti, gubite želju za izlaskom među ljude, osjećate se bolesnije i sve rjeđe otvarate prozore? Zar stvarno mislite da su djeca i/ili unuci krivi? Možda ćete u to sebe uvjeriti, iako u dubini duše osjećate da i nije baš tako. Možda i susjedu koja ima slični problem ili se sažalila nad vama pa vam potvrđuje vaša razmišljanja upravo iz sažaljenja!  Zar je zaista tako teško pogledati istini u oči?

 

Ako želite namjerno uništiti svoj život, ne čitajte dalje

Ovo je samo dio stvari kojima si nepotrebno zagorčavamo život! Kada ste ovo pročitali jeste li se složili s napisanim ili ste osjetili otpor u smislu kako vas ne razumijem? A zašto bih razumio nekoga tko si namjerno uništava život! Nikada, ali nikada, ne zaboravite da je to jedini život koji imamo u ovom obliku! Stoga učinite nešto, promijenite se! A kada se promijenite, pitat ćete se zašto ste bili toliko godina – glupi. Vjerujte, upravo tako, pitat ćete se zašto ste bili toliko glupi. 

 

Zaista ne morate biti glupi

Umjesto da sjedite kod kuće, razmišljate o tome kako ste nesretni ili jednostavno nemate snage za promjene, učinite samo mali korak. Umjesto da pripalite cigaretu, ustanite i prošećite do kupaonice umiti se, oprati zube ili nešto počistiti. Kada opet poželite pripaliti cigaretu ustanite i odradite neku najjednostaviju vježnu, na primjer raširite noge i ruke u ravnini ramena "bacajte” s jedne na drugu stranu. Sjećate li se te vježbe iz osnovne škole? I tako uvijek nešto odradite. Počet ćete osjećati ponos zbog učinjenog.

 

Postanite predmet divljenja

Kada god sretnem susjedu osjetim divljenje i ponos na njen uspjeh. Svakim danom je bila sve deblja da bi nakon nekoliko godina završila kod liječnika. Šećerna bolest! Prihvatila se pravilne i redovne prehrane (naglasak je na redovna!). Danas izgleda krasno, a ono nekoliko preostalih kilograma viška samo pridodaje njenoj ženstvenosti. U zadnji tren je izbjegla lijekove! Trebate li se razboliti kako biste nešto učinili za sebe? Zaista ne. Stoga jedite pet do šest puta dnevno. S manjim obrocima, koji će u početku ipak biti veći dok se ne priviknete kako vi tako i vaš mozak, odnosno podsvjest, bit ćete siti i – mršaviji. Zaboravite dijete. Uglavnom se svi, nakon odrađene dijete, vraćaju na istu težinu. I, da, ne mijenjajte prehranu drastično. I dalje jedite ono što volite, ali u manjim količinama.

 

Trebate li supruga dočekati mirišeći na zapršku?

Umorni ste došli s posla, možda u međuvremenu preuzeli djecu u vrtiću ili školi, čak ste stigli i u trgovinu po neke namirnice, i brzo dovršavate ručak. Gledate živčano na sat hoćete li to stići uraditi na vrijeme, a suprug, ili dragi, kasni. Čekate ga, onako puna mirisa zaprške, luka i kiselog kupusa, i prigovarate. Zar zaista mislite da će vas doživjeti kao poželjno biće? Dočekajte ga s osmjehom, zavodljivo se nasmiješite i dajte mu do znanja da ste danas odjenuli najbolje seksi rublje…

A vi ste umoran muškarac koji se taaakoo izmoren na poslu da ne možete više ništa? Ne, uopće niste muškarac! Prvo, koji muškarac nije sposoban obaviti zadane zadatke? Ili ste nesposobni ili ne volite posao koji radite. Promijenite ga u oba slučaja. Nađite što ste sposobni raditi, odnosno nađite posao koji ćete voljeti. Pokrenite se, prošećite sa suprugom (i "škicajte komade” kraj kojih prolazite kako biste podigli spolni nagon), a navečer je zamolite da prva krene i pokažite joj što volite. To nikada do sada niste učinili, zar ne?!

 

Ne budite djed i baka iz bajki

Uopće niste zaboravljeni od svih! Jednostavno ste omiljene otjerali od sebe! Počeli ste "glumiti” stare i umorne roditelje ili ste se pretvorili u baku i djeda iz bajki za djecu. Ne, današnja djeca imaju nove igračke i novi pogled na svijet. Njihovi djed i baka dobro barataju mobitelom, imaju Facebook i Instagram, koriste Watsup, a na internetu nalaze zanimljivosti. Današnji djed i baka igraju igrice sa svojim unucima i dozvoljavaju da ih unuci nauče elektroničkim čudima. Ako to ne želite, tada trunite doma u zamračenom i memljivom stanu jer "nemate” novaca za režije, a preponosni ste ga zatražiti od djece. Čak ćete skuhati obilje jela za zajednički ručak, a poslije živjeti na ostacima ili biti polugladni. Što ne potražite posao blagajnice ili blagajnika u nekoj trgovini, ponudite se biti predstavnik zgrade ili jednostavno oglasite da želite čistiti, popravljati ili već ono što znate raditi? Ne postoji sramotan posao, sramota je ne raditi! 

 

I još uvijek nemate snage?

Potoji nešto što se zove alternativa, alternativna medicina, komplementarna medicina ili kako sve to ne zovu. Potražite dobrog terapeuta i vidjet ćete kako vam se pogled na život mijenja, kako se doslovno ispunjujete energijom i dobivate snagu za kvalitetan život.

Bioenergija je odlična stvar. U rukama dobrog bioenergetičara (bioterapeuta) stvarat ćete čuda!

Druga dobra stvar je hipnoza koja uopće nije opasna, a isto tako može puno pomoći.

Dakle, krenite u život! Danas je koronavirus, sutra će biti tko zna što. Živite li svjesno ništa vas neće iznenaditi i promijeniti. 

Potpisujem!

  isprintaj članak