Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Približno 30.000 turista se s godišnjeg odmora vraća zaraženo žuticom
Objavljeno: 24.12.2014. 15:16  
Dagnje su opasne na Sredozemlju
Dagnje su opasne na Sredozemlju

Vijetnam

 

Prije putovanja pogledajte sigurnosne mjere na stranicama Ministarstava vanjskih poslova iako ne moraju uvijek biti točne budući da su neke obojane političkim razlozima. Kako bismo vam olakšali izbor odredišta za odmor donosimo neka opažanja o pojedinim zemljama.

 

U Paragvaju su opasne noći

U Paragvaju je najbolje izbjeći noćne izlete i putovanja noću općenito. Na sigurnosno stanje utječe gospodarska kriza posljednjih nekoliko godina. Noću se ne preporučuje hodati sam. Putničke čekove, kartice i dokumente treba dobro zaštiti od krađe. Ni u kom slučaju novac mijenjati na cesti!

 

U Vijetnamu zbjegavati izletničke brodove

U Vijetnamu je trenutno najbolje izbjegavati izlete brodom. Velike su mogućnosti napada gusara, posebno prilikom putovanja u Tajlandski zaljev. Jednako treba izbjegavati jedrenje i izlete malim brodićima.

 

Opasne dagnje na Sredozemlju

Čuvajte se zaraženih dagnji u europskim odredištima. Studija objavaljena na sveučilištima u Rimu i Barceloni pokazuje da putnici na sredozemnim odredištima često obole od žutice dobivene preko dagnji budući da je čak četiri od deset dagnji okuženo virusom hepatitisoa A virus. Prema znanstvenicima s Instituta Robert Koch približno 30.000 turista se s godišnjeg odmora vraća zaraženo ovim opasnim virusom. Devet od deset slučajeva je zahvaljujući pojedenim zaraženim školjkama.


  isprintaj članak