Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Uživanje u besplatnim obilascima do kasne večeri
Objavljeno: 03.07.2019. 13:48  
Dan otvorenih vrata u Solani Nin, četvrtak, 4. srpnja 2019.
Dan otvorenih vrata u Solani Nin, četvrtak, 4. srpnja 2019.

U četvrtak, 4. srpnja, od 8 do 20 sati po treći put je ove godine besplatan ulaz u solanu Nin, Muzej soli i Kuću soli u sklopu Dana otvorenih vrata.

U sklopu muzeja nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći razni proizvodi od soli i sa soli kao što su sladoled sa soli, čokolade sa soli, keksi sa soli, kozmetika sa soli itd. Posjetitelji mogu pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, dokumentarni film o solani i još puno toga.

Kuća soli izložbeni je prostor čija je unutrašnjost obložena solju, a posjetitelji mogu vidjeti upečatljive fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad naraštaja radnika, povijest i tradicija. Izložena je i velika maketa solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje prikazati način rada, izgled cjelokupnog područja koji pokriva solana zajedno s bazenima. 

Pregršt sadržaja za sve naraštaje u Solani Nin dostupan je cijele sezone, a Dani Otvorenih vrata ponavljati će se svaki dva tjedna.

Sol-bijelo zlato, sredstvo zbog kojeg se ratovalo, nekadašnja valuta, sredstvo za trampu, začin, bez njega se jednostavno nije moglo živjeti u prošlosti, a teško se može zamisliti i život dan danas bez tog proizvoda. 

  isprintaj članak