Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Uživanje u besplatnim obilascima do kasne večeri
Objavljeno: 03.07.2019. 13:48  
Dan otvorenih vrata u Solani Nin, četvrtak, 4. srpnja 2019.
Dan otvorenih vrata u Solani Nin, četvrtak, 4. srpnja 2019.

U četvrtak, 4. srpnja, od 8 do 20 sati po treći put je ove godine besplatan ulaz u solanu Nin, Muzej soli i Kuću soli u sklopu Dana otvorenih vrata.

U sklopu muzeja nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći razni proizvodi od soli i sa soli kao što su sladoled sa soli, čokolade sa soli, keksi sa soli, kozmetika sa soli itd. Posjetitelji mogu pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, dokumentarni film o solani i još puno toga.

Kuća soli izložbeni je prostor čija je unutrašnjost obložena solju, a posjetitelji mogu vidjeti upečatljive fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad naraštaja radnika, povijest i tradicija. Izložena je i velika maketa solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje prikazati način rada, izgled cjelokupnog područja koji pokriva solana zajedno s bazenima. 

Pregršt sadržaja za sve naraštaje u Solani Nin dostupan je cijele sezone, a Dani Otvorenih vrata ponavljati će se svaki dva tjedna.

Sol-bijelo zlato, sredstvo zbog kojeg se ratovalo, nekadašnja valuta, sredstvo za trampu, začin, bez njega se jednostavno nije moglo živjeti u prošlosti, a teško se može zamisliti i život dan danas bez tog proizvoda. 

  isprintaj članak