Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Danas je ostvareno 47% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine
Objavljeno: 16.07.2020. 13:00  
Danas je premašeno milijun turističkih dolazaka u Hrvatsku!
Danas je premašeno milijun turističkih dolazaka u Hrvatsku!

Snimio: Mauro Kalčić

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je na današnji dan ostvareno više od milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 47% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i više od 7,2 milijuna turističkih noćenja što je približno 55% prošlogodišnjeg rezultata. 

Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 875.000 dolazaka (44 posto prošlogodišnjeg rezultata) i 6,2 milijuna noćenja (53 posto prošlogodišnjeg rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 80 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 73 posto razine u noćenjima.

„U Hrvatskoj ovih dana na dnevnoj bazi boravi gotovo 550 tisuća turista od čega je oko 460 tisuća inozemnih gostiju. Tijekom druge polovine srpnja, a posebice kolovoza očekujemo da će broj gostiju i dalje rasti" – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 15. srpnja u pogledu ukupnog broja noćenja najviše je gostiju iz Njemačke s kojeg je ostvareno 86 posto prošlogodišnjeg posjeta, a zatim slijede Slovenija sa 83 posto, te Češka sa 69 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. 

Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč su mjesta s najviše ostvarenih noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja.

  isprintaj članak