Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Otvorene prijave za sudjelovanje
Objavljeno: 11.09.2019. 12:16  
Dani hrvatskog turizma 2019. godine u Slavoniji od 2. do 4. listopada 2019. godine
Dani hrvatskog turizma 2019. godine u Slavoniji od 2. do 4. listopada 2019. godine

Osijek


Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 4. listopada 2019. godine u Slavoniji. Mjesta održavanja su: Vinkovci, Sl. Brod, Virovitica, Vukovar, Požega, Kutjevo i Osijek.

 

„ Kako bi dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ove smo godine odlučili upravo u njoj održati Dane hrvatskog turizma i domaćinima dati priliku da predstave raznovrsne turističke proizvode sudionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program koji smo zajednički pripremili svi sudionici ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma upoznati ono najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija. Osim toga, ova će manifestacija tradicionalno biti prilika za odavanje priznanja svim turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli svojim radom te pridonijeli uspjehu hrvatskog turizma" istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

 

„Slavonija ima puno za ponuditi u turističkom smislu, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma prilika su da to i pokažemo. Spoj je bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. Brendiranjem odredišta možemo ojačati domaće gospodarstvo.  Poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima, i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova. Temelj takvoga uspjeha su naravno ljudi, zbog kojih naši gosti odlaze sa smiješkom i rado nam se vraćaju, stoga ćemo i ove godine nagraditi najbolje od njih," rekao je Luka Barilović, predsjednik HGK.

 

DHT svake godine okuplja više od 1000 sudionika, a ove godine organizatori su pripremili brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje. Također, u sklopu DHT-a održat će se okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. 

Kao vrhunac ovoga događanja, kroz dvije večeri bit će dodijeljena priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, odnosno odredištima i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj.

 

Program i informacije na: https://mint.gov.hr/dani-hrvatskog-turizma-14415/14415 

Online prijave su dostupne do 29. rujna 2019. godine.

                                  

  isprintaj članak