Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


Središnji program Jelačićevih dana bit će 12. i 13. listopada u Novim dvorima koji se to prigodom pretvaraju u malu Jelačićevu bajku
Objavljeno: 02.10.2019. 16:09  
Dani Jelačića 2019. u Zaprešiću od 11. do 20. listopada
Dani Jelačića 2019. u Zaprešiću od 11. do 20. listopada<br>

Danas je u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću predstavljen program ovogodišnjeg izdanja manifestacije Dani Jelačića, te njen novi središnji program „Trenutak uspomene s banom". 

Popularni Jole će nastupom na trgu otvoriti Dane Jelačića, a uz njega, Zapreščani će ove jeseni uživati i u koncertima Mije Dimšić i popularnog zbora A.K.A. Cresendo koji će svirati u prekrasnom okruženju Novih dvora dok će u crkvi sv. Ivana Krstitelja tradicionalno nastupiti Zagrebačka filharmonija te Sandra Bagarić i Đani Stipaničev. Manifestaciju će zatvoriti grupa Magazin nakon obiteljskog dana na šetnici.

Središnji program Jelačićevih dana bit će 12. i 13. listopada u Novim dvorima koji se to prigodom pretvaraju u malu Jelačićevu bajku. 

"Dani Jelačića održavaju se već 24. godine u listopadu, mjesecu u kojem je rođen ban Josip Jelačić, te upravo na njegov rođendan, 16. listopada Zaprešić obilježava Dan grada.” - podsjetio je gradonačelnik Željko Turk koji je pozdravio sve okupljene i istaknuo kako ga veseli novi program kojim će Zaprešićanke i Zaprešićani obilježiti rođendan svoga grada.

Kroz desetodnevni program svi će posjetitelji moći uživati u raznolikom sadržaju: koncertima popularnih domaćih izvođača, večerima poezije, plesa i pjesme zaprešićkih KUD - ova, vođenim dnevnim i noćnim turama po Novim dvorima, privlačnim radionicama i aktivnostima za najmlađe, gastronomskom kutku i drugim sadržajima koji sve posjetitelje čekaju na dvija mjesta: u Novim dvorima i na Trgu Ivana Pavla II.

„Jelačićevi dani će trajati deset dana, a program će biti prožet odabranim i kvalitetnim sadržajem. Želimo ispričati priču o Jelačiću kao jednoj od najvažnijih osoba hrvatske povijesti, oživiti povijesni prostor Novih dvora u kojem je živio i u kojem se nalazi njegova grobnica te privući turiste uz bogati kulturno-zabavni i obrazovni program kako bi upoznali Zaprešić" - Istaknuo je Toni Ganjto, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića.


Doživite trenutak povijesti - Vlakom do bana Josipa Jelačića 12. i 13. listopada

Doživite trenutak povijesti kroz kazališno – turističku predstavu „Trenutak uspomene s banom" koje će početi nezaboravnom vožnjom u zabavno-tematskom vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu. U njemu će sve putnike dočekati seljanka Marica koja posjetitelje vodi na imanje bana Josipa Jelačića, u čarobni svijet krinolina i grofovskih odora, svečanih balova, mačevanja i streličarstva. U Novim dvorim dočekat će ih ban Jelačić i njegova supruga Sofija. 

Po završetku predstave, svi posjetitelji moći će uživati u bogatom popratnom programu u Novim dvorima. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane različite pučno-zabavne radionice: izrada brkova i šešira, mačevanje, slikanje, pisanja pjesama, učenja stranih jezika koje je ban Jelačić poznavao. Uz sve to, svi posjetitelji moći će se uputiti u potragu za blagom, snimiti nezaboravne fotografije u stvaralačkim fotkaonicama, uživati u vožnji kočijom i glazbenom programu u kojem nastupaju Mia Dimšić i a capella zbor A.K.A. Cresendo. 

  isprintaj članak