Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Otvoreni su 15. Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu
Objavljeno: 15.11.2019. 21:35  
Dani mladog maslinovog ulja 15. i 16. studenog u Vodnjanu
Dani mladog maslinovog ulja 15. i 16. studenog u Vodnjanu

Prije samog otvorenja manifestacije 15. Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu svečano je predstavljena skulpture Uliki – All'ulivo autora Gualtiera Moccenia i Simonea Becka Moccenia na kružnom toku Vodnjan-jug.

 

Velika gastromomska priredba pod šatorom započela je već u 12 sati. Tako se danas moglo kušati jela koja su pripremali ugostiteljski objekti Zaobilaznica Pula, NP Brijuni, Jadranka Mali Lošinj i Vodnjanka iz Vodnjana. Bili su u kuhinji i učenici te profesori ugostiteljskih škola iz Rovinja, Buja i ŠTUT iz Pule. Posebne specijalitete pripremao je Robert Perić i gost u kuhinji DMMU-a Deni Srdoć. 

Perić je pripremao Mozzerelu s mozzarelom na mozzareli, Pjenu od sira u papru s karameliziranim kupusom i njokima s prahom od kore pečenog krumpira, Broštulani krumpir sa medom i sirom uz svinjski lungić u kadulji i hrskavcima od kore kukuruznog kruha. 

Deni Srdoć, najmlađi hrvatski kuhar s Michelinovom zvjezdicom, pripremao je Marinirani filet od palamide i Gofa u padeli s fermentiranom ljutikom u dropu. 

Sutra, u subotu će posjetitelje dočekati jela iz kuharske emisije Davida Skoka, a zadnji dan festivala, u nedjelju gost Roberta Perića je Dragan Jovanović koji nastupa u kuhinji s početkom u 17 sati.

Prepoznatljivost, i sam brend maslinovih ulja s područja Vodnjana pronašli su put do tržišta i zahvaljujući održavanju ove, sada već tradicionalne, manifestacije. Grad Vodnjan je kroz manifestaciju razvio niz kvalitetnih, edukativnih i poslovnih priča posebno ističući vrijednosti koje imaju mlada maslinova ulja te danas 

Dani mladog maslinovog ulja su odlično mjesto za uživanje i predstavljanje vrhunskih proizvoda, za susrete poslovne i privatne naravi, ali i mjesto za okupljanje i zabavu svih naraštaja.  

  isprintaj članak