Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Poduka mladih ugostitelja kroz program „Aminess Gourmet Lab“
Objavljeno: 11.02.2019. 16:07  
David Skoko i drugi vrhunski stručnjaci podučavat će osoblje Aminessa
David Skoko i drugi vrhunski stručnjaci podučavat će osoblje Aminessa

Turistička tvrtka Aminess pokrenula je „Aminess Gourmet Lab", projekt pod vodstvom chefa Davida Skoke kojim se želi podučavati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale članove Aminess gourmet tima. Projekt će na jednom mjestu okupiti najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja.

Poduku će održavati u veljači i ožujku u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, a svi će polaznici dobiti i priznanje o sudjelovanju.

Zajednička osobina svih predavača je strast prema prenošenju znanja i poduci mladih. Tečaj sommelierstva prve razine održat će se u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, dok će poduku za barmene održati Vjenceslav Madić Kishoni. Tema su gin i tonic te moderna miksologija. 

Marin Vanjak, specijalist za pizzu napolitanu restorana O'Hara, održat će radionicu posvećenu izradi kruha, ali na ponešto drugačiji način - od svježih, pomno biranih sastojaka, najkvalitetnijeg brašna i kvasca koji u kruhu fermentira dva dana.

Program poduka uključuje i temu rižota i tjestenina o kojoj će govoriti Robert Perić, stručni učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Josip Novačić, profesionalni barista iz Francka, u sklopu radionice o kuhanju kave polaznicima će pokazati različite načine pripreme kave i espressa te latte arta. 

Na radionici craft piva, predavač Zvonimir Pelko govorit će o povijesti piva, revoluciji craft piva u svijetu i Hrvatskoj te posluživanju piva u boci. 

Mišo Pešić, vlasnik prvog boutique mesa u Hrvatskoj „Beef Shop", predavat će o pripremi i dozrijevanju mesa te pripremi marinada za meso napravljenih na prirodnoj osnovi.

O slastičarstvu će predavati Marko Stojević iz firme Higis i koji će svoje vrijeme u Aminessu posvetiti ljetnim voćnim monoporcijama. 

Sous vide kuhanje predstavit će Mario Čepek, restoranski konzultant, pri čemu će riječi biti o planovima potrošnje pansionskih obroka. 

O unapređenju prodaje pomoću govora tijela i retorike kao tajnog oružja govorit će certificirani Saké Sommelier i Master Sommelier Suwi Zlatić. 

Voditelj servisa Hotela Aminess Maestral Tihomir Kramarić članovima Aminess Gourmet tima približit će posluživanje svečanih obroka i postavljanje svečanog stola, dok će Lorena Radetić govoriti o kontroli normativa te drugim vrijednim znanjima stečenima na mjestu voditeljice gourmet odjela Aminessa. 


  isprintaj članak