Mobilna aplikacija Enjoy the best of Zagreb idealan je turistički vodič
S aplikacijom Enjoy the best of Zagreb se brzo može istražiti znamenitosti Zagreba te dobiti sve bitne informacije o gradu, javnom prijevozu, garažama, parkingu ...
Beč ima tisuću javnih česmi s pitkom vodom
Ozelenjivanje fasada, sadnja drveća i proširenje zelenih površina samo su neke od mjera protiv visokih temperatura. ...
Koliko dug bi trebao biti intimni čin po mišljenju žena
Istraživanja otkrivaju stvari koje se ne usudimo pitati u vezi trajanja spolnog odnosa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
U subotu je „BEAN festival” koji je prošle godine ugostio ekipe iz 12 zemalja
Objavljeno: 04.06.2014. 21:40  
Deseta "Pasuljijada" u Temerinu (Vojvodina) od 5.-7. lipnja 2014.
Deseta
  • Deseta

Pasuljijada (slavlje graha) bit će održana od 5. do 7. lipnja 2014. na temerinskom Vašarištu. Za sutra je najavljeno  svečano otvaranje festivala izložbom dječjih radova na temu graha i dječje priredbe u KIC “Lukijan Mušicki” u centru Temerina. U petak navečer bit će održan veliki rock koncert na otvorenom na kojem će nastupiti poznate strane i domaće grupe. Zvijezda večeri je grupa Van Gogh! Subota je glavni natjecateljski dan. Prethodnih godina „BEAN festival” je ugostio je ekipe iz 12 zemalja i brojne domaće i strane goste.

 

„Ravničarske igre” zbivaju se istovremeno s natjecanjem u kuhanju graha. Svatko može pokušati oboriti svjetske rekorde u bacanju starog bicikla u dalj, brzom prenošenju graha, brzom jedenju obroka graha, nadvlačenju konopca, u „Vojvođanskim kengurima” i „Panonskim mornarima”, a spremaju se i nove atrakcije. Najveći ručak na Balkanu kuha se upravo na Pasuljijadi, u sklopu humanitarne akcije „Pogodi u srce”. Svaki posjetitelj dobrodošao je na ručak, a kao naknadu ostavlja humanitarni prilog. Od novosti ove godine organizatori su najavili natjecanje u konkurenciji medijskih kuća za najbolji „Novinarski grah”, „Malu školu kuhanja” za najmlađe sudionike, izložbe domaćih vrsta graha, a nadaju se i kategoriji najbolji „Turistički grah”.

 

Izvor: http://utnv.org


  isprintaj članak