Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Zagrebački startup spreman osvojiti svijet
Objavljeno: 12.04.2019. 22:15  
Divan.fyi jedino je mjesto u gradu kojeg mjesečno posjeti 50.000 korisnika
Divan.fyi jedino je mjesto u gradu kojeg mjesečno posjeti 50.000 korisnika

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za "for your information” te predstavio niz novih funkcija poput pretraživanja prema položaju (geo lokaciji) što će omogućiti njegovu primjenu na druge hrvatske gradove te prijevoda cjelokupnog sadržaja na engleski jezik što će olakšati i strancima da doznaju što se sve događa u gradu kojeg posjećuju.

"Promjena adrese i softverska nadogradnja dio su dugoročne razvojne strategije”, kaže pokretačica i jedan od partnera na projektu Matina Tenžera. U naredne dvije godine cilj je proširiti uslugu na druge hrvatske gradove, a zatim i na veće centre u regiji i šire što je glavni razlog promjene adrese pa tako i ugleda lokalnog karaktera. Projekt ponikao iz Zagrebačkog inovacijskog centra na Velesajmu, 2017. godine bio je jedan od pobjednika razvojnog programa Startup Factory Zagreb, pritom osvojivši novčanu potporu od 125.000 kuna što je samo dio utrošenog novca na dosadašnji razvoj. "U protekle dvije godine u tehnološku doradu početnog rješenja te njegov rad i predstavljanje uloženo je više od 400.000 kuna, a u planu su daljnja ulaganja u dodatne funkcionalnosti servisa kao i njegovo širenje na nova tržišta”, poručila je ova mlada poduzetnica. 

 

Portal mjesečno posjeti više od 50.000 korisnika dok je aplikaciju do sada skinulo njih 10.000. Novosti na novoj adresi i platformi su pregled događanja za djecu, sportskih aktivnosti, posebnih ponuda u obliku nagrada i popusta te najboljih ugostiteljskih objekata. 

 

  isprintaj članak