Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Anketa


NALAZITE SE U
Radi malo masnoće divljač, uz ribe, vrijedi kao zdrava hrana
Objavljeno: 15.02.2016. 14:39  
Divljač kao zdrava hrana
Divljač kao zdrava hrana

Radi malo masnoće divljač, uz ribe, vrijedi kao zdrava hrana. Tome primjerena je i količina kolesterina.  Prehrambeni stručnjaci preporučuju krto meso divljači, ali i junetinu, teletinu, te meso puten i kokoši. Naime, naše će tijelo te bjelančevine najbolje iskoristiti.



Vrsta životinje Bjelančevine % Ugljikohidrati (%) Kcal/100 g

Teletina 16-21                           01-15-0,4-0,5              92-205

Junetina 16-19                           10-14   0,3-0,5             200-350

Svinjetina 10-14                           35-55   0,3-0,5             400-600

Ovca 14-20                           06-33   0,2-0,4             180-450

Patka 16-21                           06-29   0,2-0,4             150-325

Guska 14-16                           26-32   ispod 0,1         310-365

Kokoš 17-21                           05-25   ispod 0,1         145-290

Puran 18-23                           05-23   0,1-0,5             150-280

Golub 16-22                           01-02   0,2-0,5             95-105

Zec 20-23                           01-05                           115-130

Srna 18-22                           01-05   0,2-0,5             105-125

Jelen 21-23                           07-06   0,2-0,5             105-135

Divlja patka 19-23                           02-03   0,3-0,5             110-120

 

  isprintaj članak