Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Vodeći europski koreografi i plesni stručnjaci u potrazi za plesnim talentima
Objavljeno: 23.10.2019. 13:22  
Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija od 23. do 26. listopada u Zagrebu
Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija od 23. do 26. listopada u Zagrebu
  • Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija od 23. do 26. listopada u Zagrebu

Djeca plešu; predstava "Sinovi”

 

Zagreb je od 23. do 26.10. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning, koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Program uključuje pet predstava za djecu, dva stručna seminara, dva predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, dva okrugla stola i jedno start-up predstavljanje. 

Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Njihova je želja da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačko izdanje Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima. Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog obilježava i 25 godina rada. Osim predstava namijenjenih vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala. Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26. listopada i Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.

 

Dječje predstave za građanstvo:

- Kronografija dualizma (10+), srijeda 23.10. u 19 sati, Zagrebačko kazalište lutaka

- Sinovi (8+), petak 25.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno

- Patka, smrt i tulipan (6+), subota 26.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno

 

O predstavama

Kronografija dualizma (10+)

Srijeda 23.10. u 19 sati

Zagrebačko kazalište lutaka

Iako ime zvuči kompleksno i ozbiljno, riječ je o izvedbi namijenjenoj klincima koji su u potrazi za samim sobom i svojim položajem u društvu u odnosu na vršnjake, prijatelje, roditelje i okolinu. Izvedba kombinira hip-hop kao urbani sa suvremenim plesom i stvara novu plesnu formu - hip-hop kazalište.

 

Sinovi (8+)

Petak 25.10. u 10 sati

Kulturni centar Travno

Till i Jaša Frühwald, dvije generacije, otac i sin – kako na pozornici, tako i u stvarnom životu - kreću u potragu za onim što čini njihov odnos, kopajući dublje no što bi to uobičajene obiteljske veze diktirale. Što bi sin mogao i trebao naučiti od svog oca te kakav mu je uzor potreban kao mladiću koji raste i razvija se? Kako i kada dječak postaje muškarcem, ili muškarac ocem te što "biti otac” uopće znači?

 

Patka, smrt i tulipan (6+)

Subota 26.10. u 10 sati

Kulturni centar Travno

Patku je već duže vrijeme pratio čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom – Smrt. No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute. Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje…

Prema motivima dječje slikovnice "Patka, Smrt i Tulipan” Wolfa Erlbrucha. Kako pronaći pravi način kako govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.

  isprintaj članak