Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Rokovo - što je to?
Objavljeno: 08.08.2012. 16:01  
Dobrom idejom do vrhunskih fotografija
Dobrom idejom do vrhunskih fotografija

Upravo smo dobili vijest da je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto klubom Drava raspisala natječaj za 8. Međunarodnu reviju turističke fotografije TOURPHOTO 2012 s koje nam doista stižu krasne fotografije.

 

Jeftino i učinkovito do odličnih fotografija

No, sve bi bilo uobičajeno da ovogodišnja tema nije jedan od najboljih načina da se popuni fototeka, odnosno prikupi odličan fotografski materijal za buduće promidžbene aktivnosti turističke zajednice: od izdavanja raznih prospekata do foto materijala za objavu na internetu i slično. Čestitam im na toj ideji koja bi mogla biti putokaz mnogim drugim turističkim zajednicama! Isto tako se nadam da će i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice iskoristiti prigodu da popuni svoju fototeku radovima često boljim od onih koje za njih snime (preskupi) profesionalni(?) fotografi.

 

Što će biti na virovitičkom Rokovu?

Ova ideja me podsjetila na jučerašnje ili prekjučerašnje gostovanje pročelnika nekog odjela u Gradskom poglavarstvu Virovitice u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na prvom programu Hrvatske televizije. Lijepo nam je pričao o Rokovu koje će se održati u njihovom gradu za uloženih nekih tristotine tisuće kuna od kojih, očito, niti jednu ne odvajaju za fotografska i video snimanja, a kamoli informacije za novinare. Ovako nam je u bjelovarskom studiju pričao, i ne baš puno rekao, a kamoli prikazao što će tamo biti. Pitate li me što će se tamo održavati u okviru Rokova ne bih vam znao prepričati. Jadno, ali i sramotno što nisu u stanju platiti dolazak televizijske ekipe koja će prenijeti informacije o zbivanjima, snimiti materijal koji će se moći dalje koristiti u reklamne svrhe i obavijestiti medije, posebno nas turističke, o tom zbivanju!

 

Ako zatreba računica

Državna televizija je dužna popratiti veće događaje, a kako virovitičko područje pokriva Bjelovarski studio HTV-a, benzin i dnevnica nisu veliki trošak.

Ne puno veći trošak je poziv da nekih četiri novinara iz raznih zagrebačkih uredništva dođu na dva dana u Viroviticu. Troškovi puta, dnevnice i hrana i boravak u hotelu su ništavni prema promidžbenom učinku objavljenih informacija i reportaža.

I, na kraju, postoje domaći ljudi koji mogu snimiti kvalitetne video materijale.

  isprintaj članak