U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Poklonjena prva od četiri vlasulje za djecu oboljelu od onkoloških bolesti
Objavljeno: 19.07.2019. 09:32  
Dobrotvorna akcija Student Day Festivala i projekta KosaRi
Dobrotvorna akcija Student Day Festivala i projekta KosaRi

Tijekom SDF-a nizom dobrotvornih aktivnosti prikupljeno je 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci kako bi se mogle izraditi četiri vlasulje. Za projekt KosaRi poklonjeno je i oko 50 repova kose za njihovu izradu. 

Prva vlasulja izrađena novcem skupljenim tijekom dobrotvorne akcije ovogodišnjeg Student Day Festivala pronašla je svoju vlasnicu, sedamnaestogodišnju djevojku koja se liječi od Hodgkinova limfoma. 

Deseto izdanje SDF-a, manifestacije posvećene studentskoj kulturi, koju organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKUP, svoj je dobrotvorni program ove godine posvetila projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, čiji je cilj prikupljanje kose i izrada vlasulja za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti. 

U suradnji s Rotaract klubom Rijeka i Leo klubom Rijeka tijekom SDF-a organiziran je uspješan dobrotvorni-stand up nastup popularnih komičara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića, u suradnji s udrugom eStudent humanitarna noćna utrka „Zasvijetli za druge", a donacije su se prikupljale i na štandu SDF-a na Korzu.

Ukupno je prikupljeno 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci odlukom rektorice Snježane Prijić Samaržije, a zajednički iznos dostatan je za plaćanje izrade četiri vlasulje, od kojih je prva uručena ovog tjedna, dok su ostale još u izradi. 

Iz projekta KosaRi poručili su kako su prikupili oko 50 repova kose od kojh će se napraviti četiri vlasulje, pri čemu su tri već u izradi, a četvrta čeka da se pronađe prikladan primatelj. Također su napomenuli kako trenutačno ne primaju kosu, budući da je ne mogu pohraniti. 

  isprintaj članak