Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Poklonjena prva od četiri vlasulje za djecu oboljelu od onkoloških bolesti
Objavljeno: 19.07.2019. 09:32  
Dobrotvorna akcija Student Day Festivala i projekta KosaRi
Dobrotvorna akcija Student Day Festivala i projekta KosaRi

Tijekom SDF-a nizom dobrotvornih aktivnosti prikupljeno je 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci kako bi se mogle izraditi četiri vlasulje. Za projekt KosaRi poklonjeno je i oko 50 repova kose za njihovu izradu. 

Prva vlasulja izrađena novcem skupljenim tijekom dobrotvorne akcije ovogodišnjeg Student Day Festivala pronašla je svoju vlasnicu, sedamnaestogodišnju djevojku koja se liječi od Hodgkinova limfoma. 

Deseto izdanje SDF-a, manifestacije posvećene studentskoj kulturi, koju organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKUP, svoj je dobrotvorni program ove godine posvetila projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, čiji je cilj prikupljanje kose i izrada vlasulja za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti. 

U suradnji s Rotaract klubom Rijeka i Leo klubom Rijeka tijekom SDF-a organiziran je uspješan dobrotvorni-stand up nastup popularnih komičara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića, u suradnji s udrugom eStudent humanitarna noćna utrka „Zasvijetli za druge", a donacije su se prikupljale i na štandu SDF-a na Korzu.

Ukupno je prikupljeno 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci odlukom rektorice Snježane Prijić Samaržije, a zajednički iznos dostatan je za plaćanje izrade četiri vlasulje, od kojih je prva uručena ovog tjedna, dok su ostale još u izradi. 

Iz projekta KosaRi poručili su kako su prikupili oko 50 repova kose od kojh će se napraviti četiri vlasulje, pri čemu su tri već u izradi, a četvrta čeka da se pronađe prikladan primatelj. Također su napomenuli kako trenutačno ne primaju kosu, budući da je ne mogu pohraniti. 

  isprintaj članak