Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Dani Hrvatskog turizma u Slavoniji
Objavljeno: 04.10.2019. 14:51  
Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma
Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

Sinoć je u Vinkovcima dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. 

 

Prije svečane dodjele nagrada održana su tri predstavljanja koja su obuhvatila posjet slavonskobrodskom Bukovlju i Eko – etno salašu Savus na kojem je Deni Srdoč, najmlađi kuhar u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu, održao predavanje Pokret Farm to Table. Zatim je slijdeio posjet Kutjevu i Požegi ukojima su održane radionice i kušanja na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu. Sve je završilo posjetom Parku prirode Papuk i Park šumi Jankovac s obilaskom slapa Skakavac, jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održano se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije. 

 

  isprintaj članak