Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Programi poduke s područja kamping turizma
Objavljeno: 02.06.2020. 15:13  
Dodijeljena bespovratna sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli
Dodijeljena bespovratna sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli

Danas je u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula ministar turizma Gari Cappelli s ravnateljicom škole Orhidejom Petković potpisao Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli vrijedan 44,7 milijuna kuna za koji su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Sredstva su predviđena za uvođenje obrazovanja temeljenog na radu prema potrebama poslodavaca koji su i aktivni partneri u projektu. 

Već u prvoj godini projekta u Regionalnom centru kompetentnosti u Puli razvit će se i provoditi inovativni obrazovni program s područja kamping turizma: srednjoškolski program za voditelja kampa, odnosno stručnjaka u kamping turizmu. Osim toga, razvit će se i provoditi novi obrazovni programi za odrasle (posebice, nezaposlene koji traže zaposlenje u turizmu i za postojeće djelatnike u turizmu):  stručnjak za doživljaje u turizmu, stručnjak za rezervacijske sustave, kuhari-specijalisti buffet stola te jelovnika prilagođenih gostima s određenim bolestima – za područje zdravstvenog turizma u Istri, a osim strukovnih znanja, polaznici će naučiti i vještine inovativnosti i poduzetništva u turizmu. Osim toga, provodit će se obrazovni program za pomoćnog kuhara za učenike s teškoćama u razvoju, obrazovanje nastavnika i mentora kod poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu te je predviđena i suradnja s Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, različitim komorama, udruženjima i ostalim sudionicima u turizmu.

Regionalni centar kompetentnosti u Puli jedan je od šest imenovanih centara kompetentnosti za ugostiteljstvo i turizam koji će se nalaziti u Dubrovniku, Splitu, Opatiji, Puli, Zaboku i Osijeku, a za koje su osigurana sredstva za njihovo financiranje u ukupnom iznosu 388 milijuna kuna u okviru natječaja za financiranje uspostave centara kompetentnosti.

 

Upoznavanje s trenutnim stanjem

Posjet Istarskoj županiji ministar Gari Cappelli iskoristiti će za posjet općini Bale kako bi razgovarao s ulagačima i vlasnicima razgovara o stanju rezervacija te očekivanjima od turističke sezone nakon otvaranja hrvatske državne granice.

U nastavku dana posjetit će i nedavno dovršenu Villu Noble, za čiju izgradnju je potrošeno 13,5 milijuna kuna, a ukupne je površine 670 čv metara, te Meneghetti Wine Hotel i vinariju u koje je također nedavno uloženo više od 35 milijuna kuna u smještajne i druge sadržaje.

  isprintaj članak