Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
WTTC i Vlada Arube partneri su za za prvi svjetski pilot program pomoću biometrijske tehnologije
Objavljeno: 30.10.2019. 18:26  
Dokazivanje identiteta samo jednom kroz biometriju lica
Dokazivanje identiteta samo jednom kroz biometriju lica

Aruba (snimio: Slobodan Kadić)

 

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) i Vlada Arube najavljuju novo partnerstvo za pokretanje prvog svjetskog pilot projekta koji povezuje zrakoplovne i nezrakoplovna odredišta koje će putovanje transformirati pomoću biometrijske tehnologije kako bi se stvorilo lako iskustvo putovanja od leta do najma automobila i prijave u hotel, istovremeno poboljšavajući sigurnost na granici i poslovnu učinkovitost.

Prema posljednjem istraživanju WTTC-a, sektor putovanja i turizma pridonosi 10,4% globalnog BDP-a i čini 319 milijuna radnih mjesta u svijetu. Ulaganjem u novu zrakoplovnu infrastrukturu, uključujući piste, terminale i nove tehnologije poput biometrije, WTTC procjenjuje da bi do 2028. moglo diljem svijeta stvoriti između 12 milijuna i 31 milijuna dodatnih radnih mjesta na području putovanja i turizma.

"Aruba Happy Flow" prva je "bešavna” usluga za putnike na svijetu koja je pokrenuta 2015. godine, a ovaj pilot projekt će biti proširen i na najam automobila i prijavu u hotel. Putnicima će se omogućiti učinkovitije, brže i sigurnije kretanje kroz svaki dio iskustva putovanja, koristeći biometrijsku tehnologiju tijekom cjelokupnog putovanja putnika s pilot sudionicima.

Zbog pokretanja 2020. godine, proširenje hotela Aruba Happy Flow i najam automobila omogućit će putnicima da iskušaju primjenu biometrijske tehnologije u svim fazama procesa putovanja, od dolaska, prelska granice, do naplate najma automobila i prijave u hotelu. Uz podršku WTTC-a, globalnog tijela koje predstavlja privatni sektor sektora putovanja i turizma, u okviru njegove inicijative "Seamless Traveller Journey", moći će doći predstavnici s područja putovanja i turizma, poput zračnih luka, ugostiteljstva i iznajmljivanja automobila te zajednički testirati različite tehnologije koje se međusobno povezuju i rade na poboljšanju doživljaja za putnika.

Aruba Happy Flow, predstavljen 2015. godine, rezultat je suradnje između Vlade Arube, zračne luke Arube, KLM - Royal Schiphol Group, nizozemskog Ministarstva pravosuđa i sigurnosti, Koninklijke Marechaussee i Vision-Box.

Putnici Happy Flowa pružaju dokazuju identitet samo jednom dok putuju, a podatke se potom obrađuje na siguran način, zadovoljavajući organizacije i vladine agencije tijekom cijelog putovanja. Putnik bi tada tijekom putovanja prolazio kroz kontrolne točke koristeći samo prepoznavanje lica, čineći to dodirnim postupkom.

Za ovaj inovativni pilot projekt, proširujući Happy Flow s iznajmljivanjem automobila i hoteloskom uslugom, putnici koji dolaze na Međunarodnu zračnu luku Reina Beatrix na Arubi moći će koristiti ovu probojnu biometrijsku tehnologiju koju pruža Vision-Box. Hoteli u ovom pilot-projektu su Divi Aruba Resorts, Bucuti i Tara Beach Resort, te s lokalnom franšizom Hertz Car Rental u Arubi kao partnerom za iznajmljivanje automobila.

Gospođa Evelyna C. Wever-Croes, predsjednica Vlade Arube, rekla je: „Turizam je važan za Arubu, a inovacija je jedan od glavnih pokretača politike moje vlade. Stoga je Aruba ponosna što surađuje sa WTTC-om na ovom inovativnom pilot projektu koji je ključan za budućnost putovanja i turizma. Biometrijsko prepoznavanje pruža sudionicima u eko sustavu putovanja sigurnu provjeru identiteta svakog putnika, stranke ili gosta. Dijeljenje podataka između sudionika koje omogućuje zajednička platforma dovršeno je sigurno i točno. Stvorene informacije u stvarnom vremenu i / ili napredne informacije čine procese svih sudionika učinkovitijim i poboljšavaju uslugu koju pružaju. Jednu sigurnu provjeru identiteta putnika, koja se obavlja pod državnim nadzorom, prihvaćaju i ostali sudionici. U trenutnom procesu Aruba Happy Flow putnici se prijavljuju i prijavljuju uz predočenje putovnice i od tada će samo trebati pokazati svoje lice da prođu ostale sigurnosne provjere."

Gloria Guevara, predsjednica i izvršni direktor WTTC, komentirala je: „Vizija našeg programa putovanja da putnik više neće trebati davati osobne podatke i podatke o putovnici u više navrata. Umjesto toga, cijelo njihovo putovanje bit će neprekidno, brže i ugodnije za cijelo vrijeme. Biometrija će raditi na svakoj točki putovanja kako bi ih putniku olakšala, a istodobno pružila graničnim uslugama veću sigurnost. Pohvaljujemo posvećenost Vlade Arube i iskorištavamo najnoviju najmoderniju biometrijsku tehnologiju te se radujemo pružanju podrške njihovom radu. Pozivamo druge vlade da preuzmu nadahnuće u naporima Arube i testiraju već dostupnu tehnologiju da vidimo što najbolje funkcionira za njihove potrebe. "

  isprintaj članak