Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
1 obrok sadrži: 550 Kcal ili 2300 Kjoula
Objavljeno: 05.09.2017. 16:53  
Drobljenac od mlaćenice
Drobljenac od mlaćenice

Drobljenac od mlaćenice


Sastojci za 5 obroka:

½ l mlaćenice ili kiselog mlijeka (bolje koristiti acidofilno mlijeko)

2 jušne žlice rastopljenog maslaca

7 dag šećera u prahu

8 jaja

1 kg glatkog brašna

 

Za preljev:

½ kg bobičastog voća

2 do 3 jušne žlice trešnjevače

 

Sol, maslac, šećer u prahu

 

Priprema:

1. Bobičasto voće operite, očistite i ocijedite. Voće stavite u posudu. Pospite dosta šećera u prahu, poškropite s trešnjevačom i pažljivo promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite stajati sat do dva.

2. Mlaćenicu, rastopljeni maslac, šećer u prahu, brašno i sol stavite u posudu i najbolje istucite pjenjačom. Jaja na kraju kratko umiješajte (tako će se drobljenac bolje dići). Zagrijte pećnicu na cca. 160° C.

3. Drobljenac najbolje pripremite u dva ista koraka: u tavi zagrijte 2 jušne žlice maslaca. Smjesu s rižom ulijte do približno 3 cm visine u tavu. Smjesu ulijte ravnomjerno i pecite na laganoj vatri dok donja strana ne zaprimi zlatnožutu boju. Okrenite smjesu (eventualno prije toga prepolovite ili raskomadajte na četiri dijela) i ostavite kratko na vatri.

4. Tavu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite drobljenac nekih 10 minuta. Najbolje drobljenac raskomadajte s dvije vilice u manje komade i ostavite na toplom mjestu. Za drugi dio drobljenca slijedite iste korake. Pospite šećerom u prahu i poslužite s mariniranim bobičastim voćem. Drobljenac izgleda posebno primamljiv ako ga ukrasite s listićima mente.

 

Savjet:

Ovisno o godišnjem dobu i ponudi na tržištu možete koristiti i zamrznuto bobičasto voće. Ali bi u tom slučaju voće trebali unaprijed odlediti, najbolje preko noći.

 

Trajanje pripreme: cca. 30 minuta u što nije uključeno vrijeme potrebno za mariniranje voća.

  isprintaj članak