Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
1 obrok sadrži: 550 Kcal ili 2300 Kjoula
Objavljeno: 05.09.2017. 16:53  
Drobljenac od mlaćenice
Drobljenac od mlaćenice

Drobljenac od mlaćenice


Sastojci za 5 obroka:

½ l mlaćenice ili kiselog mlijeka (bolje koristiti acidofilno mlijeko)

2 jušne žlice rastopljenog maslaca

7 dag šećera u prahu

8 jaja

1 kg glatkog brašna

 

Za preljev:

½ kg bobičastog voća

2 do 3 jušne žlice trešnjevače

 

Sol, maslac, šećer u prahu

 

Priprema:

1. Bobičasto voće operite, očistite i ocijedite. Voće stavite u posudu. Pospite dosta šećera u prahu, poškropite s trešnjevačom i pažljivo promiješajte. Prekrijte folijom i ostavite stajati sat do dva.

2. Mlaćenicu, rastopljeni maslac, šećer u prahu, brašno i sol stavite u posudu i najbolje istucite pjenjačom. Jaja na kraju kratko umiješajte (tako će se drobljenac bolje dići). Zagrijte pećnicu na cca. 160° C.

3. Drobljenac najbolje pripremite u dva ista koraka: u tavi zagrijte 2 jušne žlice maslaca. Smjesu s rižom ulijte do približno 3 cm visine u tavu. Smjesu ulijte ravnomjerno i pecite na laganoj vatri dok donja strana ne zaprimi zlatnožutu boju. Okrenite smjesu (eventualno prije toga prepolovite ili raskomadajte na četiri dijela) i ostavite kratko na vatri.

4. Tavu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite drobljenac nekih 10 minuta. Najbolje drobljenac raskomadajte s dvije vilice u manje komade i ostavite na toplom mjestu. Za drugi dio drobljenca slijedite iste korake. Pospite šećerom u prahu i poslužite s mariniranim bobičastim voćem. Drobljenac izgleda posebno primamljiv ako ga ukrasite s listićima mente.

 

Savjet:

Ovisno o godišnjem dobu i ponudi na tržištu možete koristiti i zamrznuto bobičasto voće. Ali bi u tom slučaju voće trebali unaprijed odlediti, najbolje preko noći.

 

Trajanje pripreme: cca. 30 minuta u što nije uključeno vrijeme potrebno za mariniranje voća.

  isprintaj članak