Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Kružna utrka odvijala se tako većinom na bregovitim šumskim putevima i stazama
Objavljeno: 27.04.2019. 19:45  
Drugi „'Z brega na breg“ trail u Desiniću okupio gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje
Drugi „'Z brega na breg“ trail u Desiniću okupio gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje
  • Drugi „'Z brega na breg“ trail u Desiniću okupio gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje
  • Drugi „'Z brega na breg“ trail u Desiniću okupio gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje
  • Drugi „'Z brega na breg“ trail u Desiniću okupio gotovo pet stotina zaljubljenika u trčanje

U organizaciji udruge "Bolji Desinić" održan je danas u Desiniću drugi „'Z brega na breg" trail, ujedno i 3. kolo lige KontinenTrail. Riječ je o kružnoj utrci duljine 25, 14 i 7 kilometara koja je započela i završila na središnjem desinićkom Trgu svetog Jurja, a prolazila je kraj brojnih znamenitosti i turističkih atrakcija ovog kraja; dvoraca Veliki Tabor i Miljana te vidikovaca općina Desinić i Zagorska Sela.

Kružna utrka koja je okupila trkače iz Hrvatske i Slovenije, odvijala se tako većinom na bregovitim šumskim putevima i stazama ovoga kraja pri čemu su sudionici i njihovi četveronožni ljubimci koju su također bili dobrodošli, pokazali zavidnu kondiciju savladavši uspone i do 1100 metara nadmorske visine. Među gotovo pet stotina sudionika raspoređenih na tri staze: rekreativna (7 km), kratka (14 km) te duga (25 km), oboreni su i prošlogodišnji rekordi te su zlatne medalje u kategorijama osvojili: duga muška Nikola Špoljar, duga ženska Irena Smojver, kratka žene Tea Faber, kratka muški Ante Živković te rekreativna žene Štefica Bubnjarić i rekreativna muški Dejan Kolar.

Prilikom svečane dodjele nagrada pobjednicima, idejni začetnik, organizator te ujedno dugogodišnji trail trkač s desinićkom adresom Danijel Regvar, istaknuo je: "Ponosni smo što je ovogodišnje izdanje „Z brega na breg" traila okupilo gotovo duplo više sudionika naspram prošle godine te što su svi imali mogućnost otkriti ljepote našeg desinićkog kraja na aktivan način.  Ovom utrkom i pratećim zabavnim programom željeli smo pokazati da je i Hrvatsko Zagorje puno života te da osim eno – gastronomije može ponuditi i odmor na aktivan način. Isto tako, vjerujem da će naši prekrasni pejzaži i povijesne znamenitosti kao što su Dvor Veliki Tabor i Dvorac Miljana ostati lijepa uspomena i razglednica svim sudionicima te da će nam se vratiti i dogodine, a možda i nevezano uz ovu utrku."

Potporu organizaciji drugog izdanja „'Z brega na breg" traila pružili su i brojni sponzori te više od 75 dobrovoljaca. Za roditelje trkače bilo je osigurano čuvanje djece, dok su u kutku za okrepu sudionici i svi zainteresirani mogli kušati domaća jela piva iz Zagorske udruge pivara. 

Trail „'Z brega na breg" nastavak je promidžbe Desinića, Kumrovca i Zagorskih Sela koji u prvih četiri mjeseca ove godine bilježe rast od gotovo 40 posto u turističkim dolascima i 50 posto u noćenjima naspram prošle godine.


  isprintaj članak