Prilog koji može biti i samostalno jelo | Objavljeno: 21.09.2020. 12:06 |
Đuveđ bez mesa
Potrebno:
1 kg kosanog luka
¼ kg mahuna
¼ kg graška u zrnu
1 veliki krumpir
2 mlade tikvice
3 češnja češnjaka
vezica zelenog peršina
2 dcl riže
½ kg na ploške izrezanih rajčica
3-4 babura paprike
prstohvat crvene paprike
papra po želji
Priprema:
Popržite na vrelom ulju 1 kg kosanog luka. Očistite ¼ kg mahuna i ¼ kg graška u zrnu. Oboje skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dodajte prženom luku. K tome dodajte još i krumpir koji ste izrezali na kockice, dvije mlade oguljene tikvice izrezane u kockice, dva do tri kosana češnja češnjaka, kosanog zelenog peršina, 2 dcl oprane riže, ½ kg na ploške izrezanih rajčica, 3-4 paprike (babure), te slatke crvene paprike i papra.
Sve zajedno dobro promiješajte.
Cijelu smjesu stavite u duguljastu zemljanu posudu ili tepsiju i prelijte je s dosta ulja.
Važno:
Đuveđ ispecite tek pred ručak i odmah poslužite.
![]() |