Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Najčešće nesreće kod kuće
Koliko dom smatrali sigurnim, mjesto je mnogih nesreća. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Prilog koji može biti i samostalno jelo
Objavljeno: 21.09.2020. 12:06  
Đuveđ bez mesa
Đuveđ bez mesa

Đuveđ bez mesa

 

Potrebno:

1 kg kosanog luka

¼ kg mahuna 

¼ kg graška u zrnu

1 veliki krumpir

2 mlade tikvice

3 češnja češnjaka

vezica zelenog peršina

2 dcl riže 

½ kg na ploške izrezanih rajčica

3-4 babura paprike

prstohvat crvene paprike

papra po želji

 

Priprema:

Popržite na vrelom ulju 1 kg kosanog luka. Očistite ¼ kg mahuna i ¼  kg graška u zrnu. Oboje skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dodajte prženom luku. K tome dodajte još i krumpir koji ste izrezali na kockice, dvije mlade oguljene tikvice izrezane u kockice, dva do tri kosana češnja češnjaka, kosanog zelenog peršina, 2 dcl oprane riže, ½ kg na ploške izrezanih rajčica, 3-4 paprike (babure), te slatke crvene paprike i papra.

Sve zajedno dobro promiješajte.

Cijelu smjesu stavite u duguljastu zemljanu posudu ili tepsiju i prelijte je s dosta ulja.

 

Važno:

Đuveđ ispecite tek pred ručak i odmah poslužite.

  isprintaj članak