Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Adria Airways u teškoćama znog neizmirenih obaveza
Objavljeno: 20.09.2019. 04:08  
Dva zrakoplova Adria Airwaysa prizemljena, a očekuje se daljnja otkazivanja letova
Dva zrakoplova Adria Airwaysa prizemljena, a očekuje se daljnja otkazivanja letova

Kako javljaju na stranici siol.net u Münchenu su slovenskom zračnom prijevozniku Adria Airways zaplijenili zrakoplov bombardier CRJ900, koji ova zrakoplovna tvrtka koristi za kratke in srednje duge letove što je dovelo do otkazivanja letova.

To je informaciju zanijekao Holger Kowarsch, direktor AA, i izjavio kako dogovori s leasing kućama tek predstoje.

Inače, Adria Airways u floti ima 16 zrakoplova, a većina su, zajedno s posadom, iznajmljena drugim zrakoplovnim tvrtkama. Prema navedenom internetskom portalu postoji mogućnost da Adria ostane i bez još nekog zrakoplova. Prema neslužbenim informacijama, vlasnici zrakoplova Airbus koji je u najmu Adria Airwaysa, trebali bi u Ljubljani provjeriti kako ga održavaju što bi moglo dovesti i do otkazivanja ugovora o leasingu. 

Jučer, u četvrtak, došlo je do otkazivanja letova za Pariz, København, Amsterdam, Bruxelless, Tiranu i Prag, a večernji letovi su kasnili po sat vremena i više. 

Za danas su najavili otkazivanje najmanje četiri leta, također i za Zürich kamo je trebao poletjeti jedan od prizemljenih zrakoplova.

Pokrenuta 1961. godine kao čarter zrakoplovna tvrka, Adria je započela redovite letove tri godine kasnije otvaranjem Zračne luke Ljubljana.

  isprintaj članak