Klimatske promjene utječu na turističke tokove
Klimatske promjene utjecat će na mnoga turističkea odredišta, prvenstveno stoga jer je većina turističkih aktivnosti uvjetovane klimatskim stanjima. ...
Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Potražnja za veganskim obrocima u siječnju porasla za više od 40 posto
Objavljeno: 30.01.2019. 12:13  
Emirates poslužio više od 20 tisuća veganskih obroka u siječnju
Emirates poslužio više od 20 tisuća veganskih obroka u siječnju
  • Emirates poslužio više od 20 tisuća veganskih obroka u siječnju
  • Emirates poslužio više od 20 tisuća veganskih obroka u siječnju

Veganska jela u prvoj, poslovnoj i ekonomskoj klasi

 

U siječnju, mjesecu koji je među veganima diljem svijeta poznat i kao „Vegaunary", Emirates je poslužio više od 20 tisuća obroka na isključivo biljnoj bazi u svim razredima. Ovaj svjetski pokret koji tijekom siječnja potiče veganstvo rezultirao je povećanjem potražnje za veganskim obrocima na letovima za više od 40 posto. Uz to, u anketi Vegan Newsa, putnici su odabrali upravo Emirates kao zrakoplčovnu tvrtku koja nudi najbolje veganske obroke.  

 

Upravo su veganska jela treća najtraženija jela u ekonomskoj klasi Emiratesa, a u ponudi imaju više od 170 posebnih recepata na biljnoj bazi, osmišljenih u suradnji s timovima prehrambenih stručnjak i kuhara koji u pripremi koriste povrće i jedinstvena zrnate namirnice kako bi osmislili posebne obroke, pa i u skladu sa posebnim vjerskim ili medicinskim zahtjevima putnika. 

 

Poznat po svojoj regionalno nadahnutoj ponudi jela na letu, Emirates koristi isti pristup za svoja veganska jela pa su tako i recepti za ta jela nadahnuta odredištima. Neka od najpopularnijih jela uključuju raviole od gljiva, povrtni tagine koji se poslužuje s kuskusom te ragu od slatkog krumpira, leće i špinata kojeg se poslužuje sa smeđom rižom. Obroke se poslužuju zajedno s posebnim izborom ukusnih veganskih slastica kao što su parfe krema od limete s kompotom od citrusa i datulja, čokoladni kolač i puding od chia sjemenki.

 

Emirates na svojim letovima poslužuje i dojmljiv izbor sireva, a prošle godine su u ponudu uvrstili i veganski sir. Do danas je posluženo 18.000 kilograma sira na bazi orašastih plodova.

 

Veganska jela, zajedno s drugim specijalitetima, dostupna su na svim letovima i u svim klasama te ih se može zatražiti 24 sata prije polaska. Izbor svih jelovnika osvježuje se novim receptima jednom mjesečno. 

 

  isprintaj članak