Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Čak 50 kg za prvu klasu, 40 za poslovnu i do 35 kg za ekonomsku klasu.
Objavljeno: 05.06.2018. 15:39  
Emirates uvodi letove legendarnim Airbusom A380 za Osaku
Emirates uvodi letove legendarnim Airbusom A380 za Osaku

Emirates, najveći svjetski međunarodni zrakoplovni prijevoznik, od 28. listopada 2018. godine uvest će redovne komercijalne letove Airbusom A380 za Osaku (KIX). Uvođenje ovog širokotrupnog, dvopalubnog zrakoplova povećava kapacitet linije za 38%, što znači da će putnici uživati u udobnosti A380 do i od čak dva japanska odredišta, s obzirom na to da ovaj legendarni zrakoplov već leti na Emiratesovom dnevnom letu s međunarodne luke Narita u Tokiju. A380 će zamijeniti zrakoplov 777-300ER kojm Emirates trenutno leti na letovima EK316 i EK317 do i od Osake.

Emiratesov A380 će na liniji Dubai-Osaka ponuditi ukupno 489 sjedala u tri klase, od čega 399 prostranih sjedala u ekonomskoj, 76 sjedala-ležaja u poslovnoj te 14 privatnih “apartmana” u prvoj klasi. Kabinsko osoblje na letu govori japanski jezik, a putnici će moći uživati i u više od 3.500 različitih audio i video programa, uključujući i više od 100 kanala s isključivo japanskim sadržajima. Uz to, putnicima je na raspolaganju i povećana količina prtljage koju mogu ponijeti – 50 kg za prvu klasu, 40 za poslovnu i do 35 kg za ekonomsku klasu.

Poznat po specijalitetima koje nudi putncima, Emirates je za one u prvoj klasi pripremio tradicionalni Kaiseki, a putnici u poslovnoj klasi mogu uživati u tradicionalnom bento boxu. Emirates je tako prva bliskoistočna zrakoplovna tvrtka koja na svojim letovima nudi jela nadahnuta Kaisekijem.

 

Tuševi u prvoj klasi

Emiratesov Airbus A380 poznat je po svojim tuševima u prvoj klasi (First Class Shower Spas) te Onboard Loungeu u kojem mogu uživati svi putnici prve i poslovne klase. Ove godine Emirates slavi 10 godina od uvođenja A380 te je sa 103 A380 u floti i dodatnih 59 u narudžbi njveći svjetski operator Airbusa A380.

Osaka je posljednje u nizu odredišta iz Emiratesove svjetske mreže odredišta prema kojoj će letjeti legendarni A380, a zahvaljujući modernom hubu u Dubaiju, putnici koji putuju iz regije Kansai mogu nastaviti iskustvo leta s A380 prema drugim odredištima poput Londona, Moskve, Mauricijusa, Pariza i mnogih drugih.

 

Usklađeno vrijeme slijetanja

Bogata poviješću, regija Kansai dom je brojnim turističkim zanimljivostima, poput Anima Onsena, jednog od najstarijih i najpoznatijih termalnih izvora, te Nare, nekadašnjeg glavnog grada. Posjetitelji mogu uživati i u brojnim zanimljivostima pod zašitom UNESCO-a, kao što je dvorac Himeji do kojeg je se dolazi poznatim japanskim brzim vlakom Shinkansenom. Iz Osake se lako dolazi do Kyota. Naime Kyoto je udaljen samo 75 minuta vlakom od Zračne luke Osaka, a vrijeme slijetanja Emiratesovog leta usklađeno je tako da putnici mogu lako putivati dalje domaćim letovima prema Fukoki, Chitoseu ili Okinawi.

Počevši s 28. listopadom, let EK316 polijetat će iz Dubaija (DBX) svaki dan u 03,05 sati te slijetati u Osaku (KIX) u 16,55 sati. Povratni let kreće iz Osake u 23,35 sati te slijeće u Dubai sljedeće jutro u 05,45 sati (vremena su izražena u lokalnim vremenima).

  isprintaj članak