Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Apartmani u prvoj klasi na letovima prema Bruxellesu, Ženevi, Beču, Tokiju, Londonu i Rijadu
Objavljeno: 24.04.2019. 17:53  
Emirates uvodi najnoviji zrakoplov tipa Boeing 777-300ER do Maldiva
Emirates uvodi najnoviji zrakoplov tipa Boeing 777-300ER do Maldiva

Zrakoplovni prijevoznik Emirates najavio je uvođenje najnovijeg zrakoplova tipa Boeing 777-300 ER opremljenog apartmanima u prvoj klasi na relaciji Dubai – Malé od 1. lipnja 2019. godine. Glavni grad Maldiva tako će postati prvo odredište u regiji Južne Azije koje će imati redovne letove spomenutim novim tipom zrakoplova.

Putnici koji će putovati do idiličnog arhipelaga i iz njega Emiratesovim letovima EK658 i EK659, jednim od tri izravna dnevna leta koji povezuju Malé s Emiratesovim čvorištem u Dubaiju, imat će priliku boraviti u potpuno zatvorenim privatnim apartmanima u prvoj klasi nadahnutima luksuznim brendom Mercedes-Benz.

„Maldivi su sve popularnija Emiratesova destinacija za brojne putnike na bračnim putovanjima, ali i za obitelji iz cijelog svijeta. Predstavljanje novog zrakoplova tipa Boeing 777 s najmodernijim apartmanima u prvoj klasi na ovoj relaciji potvrđuje našu dugogodišnju predanost Maléu kao odredištu.", izjavio je Ahmed Khoory, potpredsjednik Emiratesa za regije Zapadna Azija i Indijski ocean.

Putnici će zrakoplovom tipa Boeing 777 polijetati iz Dubaija u 4,20 sati te slijetati u Malé u 9,30 sati. Povratni let kretat će iz Maléa u 11,00 sati te stizati u Dubai u 14,00 sati (mjesna vremena).

Najnoviji Emiratesovi zrakoplovi tipa Boeing 777 imaju ergonomski dizajnirana sjedala i najnoviju inačicu sustava za zabavu na letu ice dostupan u kabinama svih klasa. Dizajnirani s naglaskom na iznimnu udobnost i neometanu privatnost, Emiratesovi privatni apartmani u prvoj klasi potpuno su zatvoreni te imaju klizna vrata koja se potežu prema stropu kabine i prvi su takvi u industriji. Nudeći do 40 četvornih metara odvojenog prostora, ovi prostrani i potpuno zatvoreni privatni apartmani raspoređeni su u konfiguraciji 1-1-1 te je u zrakoplovu dostupno ukupno šest apartmana. 

Luksuzni apartmani opremljeni su sjedalima koja se mogu u potpunosti razvući te postaviti u položaj „nulte gravitacije" nadahnute NASA-om. Kabine koje su smještene u srednjem prolazu opremljene su novim virtualnim prozorima koji uživo prenose pogled koji snimaju vanjske kamere.

Sjedala u poslovnom razredu nadahnuta su unutrašnjošću suvremenih sportskih automobila, a u kabinama su osigurani prostori između sjedala koji pružaju privatnost te prostor za odlaganje cipela, oslonac za noge i osobni mini-bar. Sjedala u ekonomskom razredu opremljena su pokretnim kožnim naslonima za glavu s bočnim dijelovima koje se može vodoravno podesiti za najbolju potporu glavi i vratu.

Emirates trenutno leti najnovijim tipom zrakoplova Boeing 777-300ER opremljenim apartmanima u prvoj klasi prema Bruxellesu, Ženevi, Beču, Tokiju (Haneda), Londonu (Stansted) i Rijadu. Emirates su najavili uvođenje tog tipa zrakoplova i na letovima prema Kuvajtu od 1. lipnja 2019. godine.


  isprintaj članak