Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Imali smo berbu koja nam je osigurala zalihu vina
Objavljeno: 07.02.2019. 16:15  
En Primeur kušanje mladih vina
En Primeur kušanje mladih vina

En Primeur kušanje mladih vina Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja organizirale su u zagrebačkom Westinu, udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, te Hrvatska gospodarska komora.

Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica o berbi 2018. u Slavoniji rekao je: „Imali smo berbu koja nam je osigurala zalihu vina, a kvaliteta je vrlo dobra te ima odličnih vina."

" Zbog vlažnije godine i hladnijih noći od druge polovice kolovoza te ne pretjerano rane berbe dobili smo opet rezultat koji gotovo svake godine daje Međimursko vinogorje. Vina su vrlo svježa, s laganijim do srednjim alkoholima i izražene voćnosti", kazao je David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatiae.

Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vina Dalmacije izjavio je kako vjeruju: "da će se o berbi 2018. pričati sljedećih godina kao o izuzetnoj i koja se u vinarskim krugovima pamti s posebnim zadovoljstvom".

Nastupilo je 60 vinara, a kušalo se mladu graševinu, pušipel, pošip i druge sorte, ali i neka starija godišta, posebice kod crvenih vina. (T. Radić)

  isprintaj članak