Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Imali smo berbu koja nam je osigurala zalihu vina
Objavljeno: 07.02.2019. 16:15  
En Primeur kušanje mladih vina
En Primeur kušanje mladih vina

En Primeur kušanje mladih vina Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja organizirale su u zagrebačkom Westinu, udruge Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, te Hrvatska gospodarska komora.

Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica o berbi 2018. u Slavoniji rekao je: „Imali smo berbu koja nam je osigurala zalihu vina, a kvaliteta je vrlo dobra te ima odličnih vina."

" Zbog vlažnije godine i hladnijih noći od druge polovice kolovoza te ne pretjerano rane berbe dobili smo opet rezultat koji gotovo svake godine daje Međimursko vinogorje. Vina su vrlo svježa, s laganijim do srednjim alkoholima i izražene voćnosti", kazao je David Štampar, predsjednik udruge Hortus Croatiae.

Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vina Dalmacije izjavio je kako vjeruju: "da će se o berbi 2018. pričati sljedećih godina kao o izuzetnoj i koja se u vinarskim krugovima pamti s posebnim zadovoljstvom".

Nastupilo je 60 vinara, a kušalo se mladu graševinu, pušipel, pošip i druge sorte, ali i neka starija godišta, posebice kod crvenih vina. (T. Radić)

  isprintaj članak