Recept za 4 obroka | Objavljeno: 28.02.2019. 11:25 |
Entrecôte Café de Paris
4 obroka; vrijeme pripreme: 30 minuta, energetska vrijednost: 990 kcal, 4060 kJ
Potrebno:
2 do 4 Entrecôte (meso s rebara – ploške s leđnog dijela goveda, po oko 20 do 40 dag)
biljno ulje
sol
papar
Za maslac Café de Paris
¼ kg maslaca
4 žumanjka
curry
Dijon-senf (ili Samoborsku muštardu)
češnjak
kapari
srdele
peršin
maslinovo ulje
balzamični ocat ili limunov sok
po želji Worchester umak
Za čips:
1 veliki brašnasti krumpir
biljno ulje
sol
papar
Priprema:
1. Meso posoliti i popapriti.
2. U tavi zagrijati ulje di ½ cm visine. Meso s masnim dijelom i visokim bridom staviti u tavu kako bi se masni dio dobro ispekao. Tek nakon toga meso zapečemo s obje strane meso i položimo u pećnicu te pečemo na 180 ˚C oko pet minuta. Ostaviti odmarati.
3. Maslac sobne temperature dobro izraditi pjenjačom da bude potpuno mekan. Postupno dodavati žumanjke jedan po jedan, pomiješati sa solju i svježe mljevenim crnim paprom, prstohvatom curryija, jednom jušnom žlicom Dijon-senfa, jednom malom žličicom češnjaka, sitno nasjeckanim kaparima, srdelama i peršinom po ukusu kao i na kraju s nekoliko kapi maslinovog ulja. Začiniti limunovim sokom ili balzamičnim octom, po želja i ukusu dodati malo Worchester umaka. Odložiti na hladno mjesto, ali ne u duboko zamrzavanje. Pri konzumaciji bi maslac u svakom slučaju trebao biti razmaziv.
4. Premazati meso maslacem, prepeći na jakoj vatri ili još bolje, flambirati letlampom ili uobičajeno.
Dobar savjet: Smeđu boju gornje površine se najbolje postiže korištenjem letlampe
Izabrali smo jela s odrescima. Sve zajedno je možda malo skuplje i bogatije nego što bi se očekivalo od naše svakodnevice, ali je svaki recept predviđen na jedan osebujan okretan način koji se ne može pronaći niti pročitati u kuharicama. Izvan su uobičajenih tokova u kuharstvu i stoga dražesniji.
![]() |