Regresija - Povratak u prošle živote
Vjerujete li da možete proći kroz vlastitu smrt i opet živjeti ili sjetiti se trenutka rođenja i prvog pogleda na majku? Da, to možete doživjeti kroz regresiju. ...
Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Potreba je majka svih izuma: inovacije u vrijeme korona virusa
Objavljeno: 06.05.2020. 10:19  
Escape room s Igrom prijestolja: “Spasiti Kraljev grudobran”
Escape room s Igrom prijestolja: “Spasiti Kraljev grudobran”

U nadi da će ovaj primjer nadahnuti male poduzetnike, donosimo korona priču o poduzetnicima projekta PuzzlePunks koji su pretobrazili ovu poslovnu krizu u priliku za osmišljavanje nečeg novog. 

PuzzlePunks je robna marka Escape Rooma koju su osmislili Diana Marlais i Bogdan Dascalescu, par iz Dubrovnika, koji na Vojnoviću imaju dvije sobe pune zagonetki, jednu nadahnutu Igrom prijestolja, a drugu razdobljem Dubrovačke Republike. Prilagodili su se koronavirus krizi, pretvorivši svoj escape room nadahnut Igrom Prijestolja u virtualnu online igru.  Sada svi mogu sudjelovati u ovoj zabavnoj igri punoj izazova, iz udobnosti svog kauča. 

"Prvi smo u Hrvatskoj pružili escape room igru online putem videa uživo i među prvima smo u svijetu to uspješno proveli” ponosno tumači Diana Marlais

"Rezervacije su svakim danom bivale otkazane i opstanak posla je bio upitan. Nismo znali kako pokriti troškove poslovanja bez ikakvih prihoda. U to vrijeme smo saznali da očekujemo dijete. Potreba je majka svih izuma, pa nas je tako natjerala da nešto osmislimo, prilagodimo se i uvedemo promjene”. 

Virtualna escape room igra vodi u svijet Igre prijestoljau kojoj igrači imaju 60 minuta na raspolaganju "Spasiti Kraljev grudobran”. Pravi živi avatar na raspolaganju je kroz video uživo i treba ga navoditi da pretraži cijelu sobu i pazi na tragove. Avatar su igračeve oči i ruke u sobi - hodajući, gledajući i uzimajući u ruke predmete prema igračevim uputama. Obratite pažnju na igru, i na ono što se događa u sobi te uz malo timskog rada provedite 60 minuta rješavajući zagonetke i zabavljajući se sa prijateljima u ovoj uzbudljivoj igri.

Igru je moguće rezervirati za sebe i društvo ili kupiti poklon bon. Kako je escape room mogu igrati dva do pet igrača koji ne moraju biti na istoj mjestu tijekom trajanja igre.

 

  isprintaj članak