Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Postav narodnih nošnji Hrvatske obogaćen je vrijednim primjercima tradicijskih glazbala
Objavljeno: 17.07.2020. 11:38  
Etnografski je muzej otvorio za javnost stalni postav narodnih nošnji
Etnografski je muzej otvorio za javnost stalni postav narodnih nošnji

Etnografski je muzej otvorio za javnost stalni postav narodnih nošnji Hrvatske koji je bio oštećen u potresu, a sada je obogaćem i vrijednim primjercima tradicijskih glazbala, pokladnim maskama strašnih buša iz Baranje, zvončara s područja Kastavštine, maske dida iz Trilja... Uz unutrašnjost seoske kuće iz sjeverozapadne Hrvatske moguće je razgledati predmete za pripremu hrane te kuhinjske predmete.

Stalni postav narodnih nošnji Hrvatske obogaćen je tradicijskim glazbalama koja predstavljaju vrijedne primjerke narodnog glazbenog stvaralaštva. Glazbala su izrađena i ukrašena različitim metodama i tehnikama, svirana su u raznim društvenim prilikama.

Posjetitelji mogu vidjeti pastirska svirala, glazbala koja su se koristila u raznim ophodima i običajima, tijekom svečanih prilika kao i glazbala koja su prodrla u gradske sredine, poput tambura.

  isprintaj članak