Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Obavezno uplatite dodatno putno zdravstveno osiguranje
Objavljeno: 28.12.2018. 12:31  
Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju
Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju
  • Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju

Svi građani Republike Hrvatske, nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a korisnici su obveznog zdravstvenog osiguranja ostvaruju pravo na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, temeljem koje osiguranici imaju pravo na zdravstvenu zaštitu tijekom privremenog boravka u zemljama članicama Europske unije te Islanda, Lihtenštajna i Norveške. Međutim, važno je istaknuti da Europska kartica zdravstvenog osiguranja ne može zamijeniti putno zdravstveno osiguranje jer ona ne pokriva sve medicinske usluge već samo troškove neodgodive zdravstvene zaštite i to isključivo u javnim ustanovama. 

Europska kartica zdravstvenog osiguranja ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja prilikom ozljeda na skijanju ili troškove prijevoza ozlijeđenog pacijenta u domovinu niti je jamstvo za besplatnu uslugu, budući da se zdravstveni sustavi država razlikuju.

 

Upravo iz tog razloga savjetuje se ugovaranje putnog zdravstvenog osiguranja koje omogućuje više različitih pokrića kao što su - bolničko ili kliničko liječenje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, liječenje u javnim i privatnim ustanovama, prijevoz osiguranika u zdravstvenu ustanovu u slučaju nezgode, bolesti ili smrtnog slučaja, trošak prijevoza od strane službi za spašavanje itd. Kada ste na odmoru potrebno je poduzeti sve potrebne mjere opreza za vlastito zdravlje i sigurnost stoga su prednosti putnog zdravstvenog osiguranja višestruke i očituju se u pokriću medicinskih usluga, lijekova i medicinskih pomagala u punom iznosu bez obzira na pravila o participaciji zdravstvenog sustava zemlje u kojoj se usluga pruža. 

 

Svako društvo za osiguranje nudi i dodatne usluge koje su uključene u pokriće kod putnog osiguranja kao npr. pronalaženje najbliže zdravstvene ustanove bez obzira radi li se o javnoj ili privatnoj, zatim pomoć kod prevladavanja jezičnih prepreka, kao i upute o mjerama u slučaju krađe, gubitka isprava ili kreditnih kartica. Putno zdravstveno osiguranje pruža zaista raznolika pokrića u diljem svijeta, a moguće ga je ugovoriti i na kratko razdoblje. 


  isprintaj članak