Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Cijepljenjeje jedno od najvećih i najmoćnijih dostignuća u povijesti javnog zdravlja
Objavljeno: 09.09.2019. 09:32  
Facebook u borbi protiv dezinformacija o cjepivu i cijepljenju
Facebook u borbi protiv dezinformacija o cjepivu i cijepljenju

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da pozdravlja odluku Facebooka da korisnike koji traže informacije o cjepivima i cijepljenju na Instagramu, Facebooku i drugim forumima usmjerava prema znanstveno provjerenim činjenicama, a ne dezinformacijama.

Nakon nekoliko mjeseci razgovora sa SZO-om, Facebook je obećao da će usmjeravati korisnike na „točne i vjerodostojne informacije o cjepivima na više jezika”, objavljeno je na stranici SZO-a kako bi se osiguralo da životno važne zdravstvene poruke dođu do ljudi kojima su najviše potrebne.

Smrtonosne zarazne bolesti poput boginja, difterije, hepatitisa, dječje paralize, kolere i žute groznice mogu se sprečiti cijepljenjem, navodi SZO.

Iz Facebooka su potvrdili kako dodatne načine kako bi povezao korisnike s točnim informacijama o cjepivima na Facebooku i Instagramu, te dodali kako će odbijati reklame koje uključuju dezinformacije o cjepivima.

Iz SZO navode kako je cijepljenje jedno od najvećih i najmoćnijih dostignuća u povijesti javnog zdravlja i smatraju kako se zahvaljujući tome godišnje spasi najmanje dva milijuna života.

Dezinformacije o cjepivima i cijepljenju poslednjih godina su se proširile na društvenim mrežama u mnogim zemljama – uključujući i tijekom velike kampanje sprečavanja dječje paralize u Pakistanu i cijepljenja protiv žute groznice u Južnoj Americi. 

  isprintaj članak