Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 26.01.2019. 06:28  
Fazanova prsa sa šarenom salatom
Fazanova prsa sa šarenom salatom

Fazanova prsa sa šarenom salatom

 

Sastojci za 4 osobe:

4 komada fazanovih prsa po 140 g

 

Nadjev od gljiva:

120 g lisičarki, nasjeckanih

120 g šampinjona, nasjeckanih

120 g bukovača, nasjeckanih

2 ml ulja

sol

60 ml bijelog vina

15 g peršina, svježe nasjeckanog

40 g luka srebrenca narezanog na male kockice

 

Krušne mrvice sa začinskim travama kao smjesa za paniranje:

400 g krušnih mrvica

20 g peršina, nasjeckanog

20 g vlasca, sitno narezanog

 

Šarena salata: 

40 g rukole

40 g matovilca

80 g salate hrastov list

40 g salate Lollo rosso

40 g radiča, narezanog

80 g endivije

240 g Iceberg salate

80 g malina

80 g ribiza

80 g borovnice

80 g indijskih oraščića, prženih

 

Preljev (dressing) od malina:

150 g malina

75 ml maslinovog ulja

sol

papar

15 g meda

35 ml octa od krušaka

75 ml soka od naranče

75 ml soka od jabuke

 

Priprema:

Za nadjev od gljiva zapržiti luk na ulju, dodati na to nasjeckane gljive i sol te zaliti bijelim vinom. Gljive pirjati, sve dok ne ispari tekućina. Ostaviti da se ohladi te umiješati nasjeckani peršin. 

 

Fazanova prsa očistiti, filetirati, napuniti nadjevom od gljiva i panirati. Peči u fritezi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Nakon toga fazanova prsa na dva mjesta koso prerezati te poslužiti. 

 

Za preljev sve sastojke, osim malina, pomiješati te izmiješati štapnim mikserom. Na kraju u smjesu dodati maline. Preljev poslužiti u posudi za umak. 

 

Šarene listove salate oprati i osušiti. Jelo ukrasiti malinama, ribizom, borovnicama i prženim indijskim oraščićima.

  isprintaj članak