Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za četiri osobe
Objavljeno: 26.01.2019. 06:28  
Fazanova prsa sa šarenom salatom
Fazanova prsa sa šarenom salatom

Fazanova prsa sa šarenom salatom

 

Sastojci za 4 osobe:

4 komada fazanovih prsa po 140 g

 

Nadjev od gljiva:

120 g lisičarki, nasjeckanih

120 g šampinjona, nasjeckanih

120 g bukovača, nasjeckanih

2 ml ulja

sol

60 ml bijelog vina

15 g peršina, svježe nasjeckanog

40 g luka srebrenca narezanog na male kockice

 

Krušne mrvice sa začinskim travama kao smjesa za paniranje:

400 g krušnih mrvica

20 g peršina, nasjeckanog

20 g vlasca, sitno narezanog

 

Šarena salata: 

40 g rukole

40 g matovilca

80 g salate hrastov list

40 g salate Lollo rosso

40 g radiča, narezanog

80 g endivije

240 g Iceberg salate

80 g malina

80 g ribiza

80 g borovnice

80 g indijskih oraščića, prženih

 

Preljev (dressing) od malina:

150 g malina

75 ml maslinovog ulja

sol

papar

15 g meda

35 ml octa od krušaka

75 ml soka od naranče

75 ml soka od jabuke

 

Priprema:

Za nadjev od gljiva zapržiti luk na ulju, dodati na to nasjeckane gljive i sol te zaliti bijelim vinom. Gljive pirjati, sve dok ne ispari tekućina. Ostaviti da se ohladi te umiješati nasjeckani peršin. 

 

Fazanova prsa očistiti, filetirati, napuniti nadjevom od gljiva i panirati. Peči u fritezi dok ne dobiju zlatnožutu boju. Nakon toga fazanova prsa na dva mjesta koso prerezati te poslužiti. 

 

Za preljev sve sastojke, osim malina, pomiješati te izmiješati štapnim mikserom. Na kraju u smjesu dodati maline. Preljev poslužiti u posudi za umak. 

 

Šarene listove salate oprati i osušiti. Jelo ukrasiti malinama, ribizom, borovnicama i prženim indijskim oraščićima.

  isprintaj članak